Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigaretės gabentos ir degalų bake, ir automobilio stogo ertmėje

Savaitgalį Šalčininkų kelio poste iš Baltarusijos atvykusiuose automobiliuose muitinės pareigūnai aptikto įmantrių kontrabandinių prekių slėptuvių – muitinės pareigūnams tabako gaminius teko traukti ir iš dyzelino bakų, ir iš stogų.
Kontrabanda automobilio VW stoge
Kontrabanda automobilio VW stoge / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Vilniaus teritorinės muitinės duomenimis, šeštadienio, kovo 29 d., rytą iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiavęs baltarusis R.V. žodžiu deklaravo, jog draudžiamų vežti prekių neturi. Tačiau muitinės inspektoriai, turėdami informacijos, automobilį įvertino kaip rizikingą.

Mikroautobusas „Fiat Ducato“ buvo patikrintas mobiliuoju rentgenu. Tikrinimo metu pareigūnams įtarimus sukėlė degalų bakas, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo pripildytas anaiptol ne dyzelino. Po vairuotojo sėdyne atradę specialią ertmę muitininkai pasiekė automobilio dugne įrengtą slėptuvę, o joje – slepiamas Baltarusijos akciziniais ženklais pažymėtas plonąsias cigaretes „NZ Gold“ bei „5 Minsk“.

Tos pačios dienos vėlų vakarą į postą atvykęs Lietuvos pilietis V.K. deklaravo besivežantis leistiną neapmokestinamą kiekį – 2 pakelius – cigarečių. Muitininkai, įtarę, jog akcizinių prekių 35 m. vyro vairuojamame automobilyje gali būti ir daugiau, „VW Passat“ patikrino mobiliuoju rentgenu. Jis pareigūnams padėjo patvirtinti įtarimus – slapta vežtos plonosios cigaretės „5 Minsk“ aptiktos automobilio stoge. Siauroje ertmėje jas sugebėta sutalpinti keliomis eilėmis.

Bendra nelegaliai vežtų cigarečių vertė viršija 15 tūkst. litų. Rūkalai bei automobiliai sulaikyti, o kontrabandininkams surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius