Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigaretes mašinų degalų bakuose gabeno ir lietuvis, ir rusas (nuotraukos)

Kontrabandinės cigaretės automobilių kuro bakuose gabentos ir lietuvio, ir ruso vairuotuose automobiliuose. Jie pasieniečiams įkliuvo prie sienos su Baltarusija ir Lenkija.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, cigaretes slėpti kuro bakuose pastaruoju metu tapo vienu populiariausių būdų, kuriuos renkasi smulkūs rūkalų į gabentojai.

Trečiadienį VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai Eišiškių kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos grįžtančio 28-erių Vilniaus gyventojo ir jo vairuoto Volkswagen Passat dokumentus. Jie buvo tvarkingi, tačiau VSAT pareigūnams kilo įtarimų, kad sostinės gyventojas gali gabenti kontrabandos.

Atkėlę galinę mašinos sėdynę pasieniečiai aptiko ertmę, per kurią patenkama į slėptuvę kuro bake. Jame buvo suvirintas dvigubas dugnas, į kurį prigrūsta rūkalų. Iš viso pasieniečiai čia aptiko 830 pakelių cigarečių „Premjer“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Pats automobilis varomas kuro bake esančiu benzinu.

Purvėnų pasieniečiai dėl kontrabandos pradėjo administracinės bylos teiseną. Vilniečiui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų ir 1992 m. laidos Volkswagen Passat konfiskavimas. Vairuotojas po apklausos paleistas.

Lazdijų rinktinės pasieniečiams trečiadienį irgi įkliuvo kontrabandininkas su cigaretėmis kuro bake. Kalvarijos užkardos pareigūnai Vilkaviškio rajono Vygrelių kaimo ribose, kelyje Vygreliai - Vižainiai, sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį automobilį Ford Sierra rusiškais numeriais.

Jį vairavo 33-ejų Rusijos pilietis. Patikrinę mašiną pasieniečiai aptiko, kad iš bagažinės galima pasiekti slėptuvę kuro bake. Jame buvo pertvara. Bako mažesniojoje dalyje tilpo apie 3 litrus benzino, kuriuo ir buvo varomas Ford Sierra. Likusioje bako dalyje gabentos rusiškos kontrabandinės cigaretės - 516 pakelių „Jin Ling“ be banderolių.

Nustatyta, kad rusas šiuo automobiliu iš Kaliningrado srities neseniai buvo į Lietuvą įvažiavęs per Kybartų punktą.

Jam dėl akcizinių prekių gabenimo Kalvarijos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Užsieniečiui, kaip ir Eišiškėse įkliuvusiam vilniečiui, gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų ir 1990 m. laidos Ford Sierra konfiskavimas. Lenkas po apklausos irgi paleistas.

Vilniečio ir lenko bylos bus nagrinėjamos atitinkamai Šalčininkų ir Vilkaviškio rajonų apylinkių teismuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius