-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čigoniški kerai automagistralėje: jauna pora už blizgančius gelžgaliukus atidavė aferistams 1 000 litų

Automagistralėje Kaunas-Klaipėda į sukčių spąstus patekę vaikinas su mergina patyrė didelių nuostolių, bet gavo neįkainojamos gyvenimiškos patirties.
Įsiūlyti aukso žiedai pasirodė esantys menkaverčiai variniai blizgučiai.
Įsiūlyti aukso žiedai pasirodė esantys menkaverčiai variniai blizgučiai. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Portalas 15min.lt ir kitos žiniasklaidos priemonės ne sykį pasakojo apie tamsaus gymio sukčius, siaučiančius tiesiog užmiesčio keliuose. Tačiau apie aferistus skaitė ir žino dar ne visi, nes lengvatikių vis atsiranda.

Šį savaitgalį ant apgavikų jauko užkibo jauna pora, keliavusi automagistralėje Kaunas-Klaipėda. Ties Kėdainiais jaunuoliai pamatė vyriškius, besiblaškančius šalia neva sugedusio prabangaus automobilio ir desperatiškai stabdančius pravažiuojančias mašinas: atseit labai reikia pagalbos.

Sustoję pasiteirauti, kas atsitiko ir kuo galėtų pagelbėti, geranoriški jaunuoliai išklausė respektabiliais verslininkais apsimetančių sukčių pasakaitę. Neva jie važiuoja iš renginio Lietuvoje, o dabar netikėtai baigėsi benzinas ir jie visiškai neturi grynųjų. Todėl iš nevilties esą yra pasirengę pusvelčiui atiduoti pasakiškus pinigus kainuojančius dižiulius gryno aukso žiedus. Vyriškiai nusiėmė papuošalus nuo piršto ir padavė jaunuoliams.

Rolando Žalgevičiaus nuotr. /Aferistų vizitinė kortelė
Rolando Žalgevičiaus nuotr. /Aferistų vizitinė kortelė

Galvodama, kad praturtės, lyg tyčia nemažai pinigų su savimi turėjusi pora atidavė aferistams net 1 000 litų. Teigiama, kad prabangus tamsus sedanas, kuris ką tik stovėjo kelkraštyje beviltiškai „sugedęs, be degalų“, dideliu greičiu nurūko magistrale greičiau, nei jaunuoliai spėjo įsėsti į savąjį automobilį.

Šeštadienį Klaipėdoje vaikinas su mergina nuskubėjo į lombardą – buvo smalsu, kiek galės užsidirbti iš pelningo sandorio magistralėje. Galima tik įsivaizduoti, kaip atrodė jų veidai, kai specialistas apskritai atsisakė priimti menkaverčius varinius blizgučius.

Dėl įvykio nukentėjusieji kreipėsi į policiją, pareigūnai tiria aferos aplinkybes.

Policininkai visuomenę ne kartą įspėjo, kad saugotųsi apgavikų. Pareigūnų duomenimis, lengvatikių Lietuvos keliuose dažniausiai ieško čigonai iš Bulgarijos, Rumunijos. Ši aferos schema naudojama jau daugelį metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius