Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čigonų bendrijos vadovo žmonai Tafiliai Tyčinai – 10,5 metų laisvės atėmimas

Lietuvos čigonų bendrijos „Čigonų laužas“ prezidento Josifo Tyčynos žmonai Tafiliai Tyčinai Vilniaus apygardos teismo nuosprendis nepalankus. Moteris pripažinta kalta dėl prekybos narkotinėmis medžiagomis.
Tafilia Tyčina
Tafilia Tyčina / Kadras iš LNK Žinių

Išnagrinėjusi baudžiamąją bylą, teisėja Rosita Patačkienė paskelbė, jog T.Tyčina turėsianti už grotų praleisti 10 metų 6 mėnesius, pirmadienį pranešė „Delfi.lt“. Vilniaus apygardos teismo nuosprendis dar negalutinis, jį bus galima skųsti apeliacine tvarka.

Baudžiamojoje byloje įtarimai dėl prekybos narkotinėmis medžiagomis buvo pateikti ir Josifui Tyčynai, kurie vėliau panaikinti.

Kaltinamieji, stoję prieš teismą, pripažino jiems pateiktus kaltinimus. Tačiau T.Tyčina mėgino teisintis prekiavusi narkotikais. Pasak T.Tyčinos (moters pavardė skiriasi nuo sutuoktinio dėl padarytos klaidos Civilinės metrikacijos skyriuje), ji tik kartą pardavusi tris dozes kanapių bei jų dalių, rašo „Delfi.lt“.

Ikiteisminio tyrimo metu T.Tyčinai buvo inkriminuojami 4 narkotinių medžiagų pardavimo atvejai bei vienas epizodas dėl ypač didelio kiekio narkotinių miltelių laikymo.

Nuteistosios dukra taip pat pripažinta kalta platinusi narkotines medžiagas, tačiau atsižvelgiant į tai, kad pastaroji nusikaltimą įvykdė būdama nepilnametė, bausmė atidėta 3 metams įpareigojant ją tęsti mokslus ir nekeisti gyvenamosios vietos.

Kratos metu T.Tyčinos namų prižiūrėtojos Nataljos Krasikovos namuose policijos pareigūnai rado krepšį, kuriame buvo 1 kg 371 g miltelių, kurių sudėtyje yra heroino ir fenobarbitalio. Juodojoje rinkoje šiuos miltelius buvo galima parduoti už 300 tūkst. Lt, rašo portalas „Delfi.lt“.

Vilniaus apygardos teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Vaidos Kibirkštytės pirmadienį paviešintame pranešime rašoma, kad nuteistosios dukra taip pat pripažinta kalta platinusi narkotines medžiagas, tačiau atsižvelgiant į tai, kad pastaroji nusikaltimą įvykdė būdama nepilnametė, bausmė atidėta 3 metams įpareigojant ją tęsti mokslus ir nekeisti gyvenamosios vietos neinformavus jos veiklą kontroliuojančių institucijų.

„Byloje nėra surinkta pakankamai objektyvių ir neginčijamų įrodymų, kad ji turėjo tikslą parduoti ar kitaip platinti įsigytas kanapes, todėl šios nepilnametei kaltinamajai inkriminuotos aplinkybės iš kaltinimo pašalintos“, – kalbėjo Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėja Rosita Patackienė.

N.Krasikova, kuri, kaip rodo ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys, kartu su T.Tyčina laikė tuose pačiuose namuose labai didelį kiekį heroino ir fenobarbitalio (migdomasis vaistas) nuteista 2 metų laisvės atėmimo bausme.

Narkotinių medžiagų iš nuteistųjų įsigijęs V.P. tris mėnesius turės dirbti viešuosius darbus ir neatlygintinai kas mėnesį visuomenės labui dirbti po 20 valandų.

Pažymėtina, jog nusikaltimas išaiškintas atliekant nusikalstamą veiką imituojančius veiksmus, t. y. teismo nutartimi asmeniui, kuriam suteikiamas visiškas anonimiškumas, leidžiama daryti imituojančius veiksmus: tiesiogiai ar netiesiogiai kontaktuoti visomis įmanomomis ryšio priemonėmis, vykti į susitikimus, įsigyti tiesiogiai ar per kitus asmenis iš T.Tyčinos ir nepilnametės narkotinių ir psichotropinių medžiagų, už jas mokėti ir t.t.

„Kaltinamosios bylos nagrinėjimo metu teigė, jog buvo provokuojamos daryti minėtas nusikalstamas veikas, tačiau išanalizavus bylos duomenis, peržiūrėjus įrašus, nuspręsta, kad pastarosios pačios nusprendė elgtis nusikalstamai, t. y. elgėsi neteisėtai“, – nuosprendžio motyvus vardijo teisėja.

Tyrimu nustatyta, kad 2013 m. pabaigoje N.Krasikovos namuose rasta 1371,46 g miltelių, kurių sudėtyje ekspertai rado 387,251 g heroino ir 295,862 g psichotropinės medžiagos – fenobarbitalio.

Tuo metu minėtų narkotinių medžiagų mažmeninė kaina juodojoje rinkoje siekė apie 247 tūkst. litų, didmeninėje kiek mažiau – per 150 tūkst. litų.

Šis nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

15min.lt duomenimis, T.Tyčina ir J.Tyčyna problemų dėl narkotikų turi ne pirmą kartą.

2011 m. balandžio 19–20 dienomis per surengtą operaciją pareigūnai, atlikę operatyvinius veiksmus, romų tabore ir Vilniaus romų baronu tituluojamo J.Tyčynos namuose, Vilniuje, Eišiškių plente, rado 13 vnt. maišelių su kanapėmis ir jų dalimis, du plastikinius maišelius su milteliais – heroinu (apie 20 gramų), daugiau kaip 32 tūkst. litų įvairiomis kupiūromis bei kitus ikiteisminiam tyrimui reikšmingus daiktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius