Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„CityBee“ po girto vairuotojo avarijos Vilniuje: taikoma 0 promilių taisyklė arba 2000 eurų bauda

Vairuotojui, kuris įtariamas ketvirtadienį sostinės Pelesos gatvėje girtas nesuvaldęs trumpam išsinuomoto automobilio ir įsirėžęs į namo laiptinę, „CityBee“ jau paskyrė milžinišką baudą ir uždraudė iki gyvos galvos naudotis šia kompanijos paslauga.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vainiaus S. nuotr.

Kaip išvakarėse rašė 15min, popietę netoli Vilniaus geležinkelio stoties „Toyota“, priklausanti trumpalaikės automobilių nuomos (dalijimosi) įmonei, užšoko ant šaligatvio ir numušusi atitvarą rėžėsi į gyvenamąjį namą.

Mašiną vairavęs vyriškis liko prispaustas, prireikė kvieti ugniagesius. Prieš perduodami vairuotoją medikams, policininkai nustatė jam lygiai promilės girtumą. Jei vyro kaltė bus patvirtinta, jam gresia administracinio nusižengimo nuobauda tiek už sukeltą avariją, tiek už atsisėdimą prie vairo išgėrusiam: bauda ir teisės vairuoti atėmimas bent metų terminui.

„CityBee“ tvarka yra griežtesnė nei Lietuvos įstatymai visiems klientams be jokios alkoholio tolerancijos taikoma nulio promilių taisyklė.

Savo ruožtu „CityBee“ atstovai penktadienį informuoja, kad sankcijas šiam vairuotojui, kaip sutarties sąlygas šiurkščiai pažeidusiam klientui, jau pritaikė ir kompanija.

Komentarą apie tai 15min pateikė „CityBee“ Lietuvos rinkos vadovas Svajūnas Aliukonis: „Alkoholis ar kvaišalai yra nesuderinami su „CityBee“ vertybėmis. Mes nuolatos tai komunikuojame tiek savo klientams, tiek ir visuomenei.

Norėdami dar labiau pabrėžti šią žinią, dar prieš porą metų drastiškai padidinome baudas už vairavimą būnant apsvaigus. Tiesą pasakius, mūsų tvarka yra griežtesnė nei Lietuvos įstatymai, nes visiems klientams taikome 0,0 promilių taisyklę. O jei ji sulaužoma, asmuo visam gyvenimui netenka teisės naudotis „CityBee“ paslaugomis ir gauna 2 000 EUR baudą. Šios sankcijos pritaikytos ir šiuo atveju.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius