Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Grybauskaitė sako negalinti viešai diskutuoti apie terorizmu įtariamos E.Kusaitės bylą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako negalinti viešai diskutuoti dėl terorizmu įtariamos Lietuvos pilietės Eglės Kusaitės bylos, kuri sulaukė žmogaus teisių gynėjų dėmesio ir nuo kurios neseniai nušalintas prokuroras.
E.Kusaitė
E.Kusaitė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Eglė Kusaitė

Šalies vadovės teigimu, pranešimai apie galimus E.Kusaitės teisių pažeidimus apklausose šiuo metu yra tik „žiniasklaidos spėlionės“.

„Tai nėra faktai, o žiniasklaidos spėlionės. Visi faktai yra bylose, dalis medžiagos yra įslaptinta, nes tai susiję su terorizmu ir kitų šalių grėsme arba iš mūsų (šalies) einančia, arba iš kitų. Visa byla yra baigta, ji yra paruošta teismui, teismas spręs. Aš negaliu daryti įtakos, nei diskutuoti tais klausimais viešai“, – žurnalistams sakė prezidentė.

Generalinis prokuroras Darius Valys praėjusią savaitę nušalino nuo bylos prokurorą Justą Laucių, kuris buvo sulaukęs kai kurių žmogaus teisių gynėjų ir politikų kritikos.

Klaipėdietei E.Kusaitei šiuo metu yra pateikti įtarimai dėl dalyvavimo kuriant ir dalyvaujant organizuotoje grupėje teroro aktui vykdyti ir dėl rengimosi padaryti teroro aktą itin kvalifikuotomis aplinkybėmis.

Prokurorų duomenimis, E.Kusaitė ketino susisprogdinti Rusijos karinėse bazėse, kuriose buvo laikomi asmenys, kariavę Čečėnijoje.

E.Kusaitė sulaikyta 2009 metų spalio 29 dieną, kai rengėsi išvykti į Rusiją.

Nors prokurorai yra teigę, esą E.Kusaitė pripažino kaltę, per teismo posėdį ji viešai pareiškė, esą jos parodymai buvo iškraipyti. Žiniasklaidoje buvo skelbta versijų, kad E.Kusaitės parodymai galėjo būti išgauti smurtu, o apklausose dalyvavo Rusijos pareigūnai. Pati įtariamoji tvirtino, kad ją mušė trys Rusijos saugumo pareigūnai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius