Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kedžio draugui A.Žiliui – įtarimai bendrininkavus įvykdant žmogžudystes (atnaujinta 15.50 val.)

Kauno apygardos prokuratūroje buvo surengta spaudos konferencija dėl galimo dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio palaikų radimo. Šioje konferencijoje žurnalistai buvo informuoti, kad antradienį sulaikytam D.Kedžio draugui Albertui Žiliui bus pateikti įtarimai bendrininkavus Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymuose.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys / M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr.

Spaudos konferencijoje prokuratūros atstovė spaudai žurnalistams taip pat perdavė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Egidijaus Palaimos suteiktą informaciją, kad įtarimai dvigubos žmogžudystės byloje bus pateikti dar vienam asmeniui, tačiau nekonkretizavo kam.

Prokuroras Vitoldas Gulevičius per spaudos konferenciją teigė, kad trečiadienį jau turėtų būti aiškus atsakymas, dėl ko mirė vyras, kuris buvo atpažintas kaip D.Kedys. Tačiau jis dar kartą pakartojo, jog pirminės apžiūros metu specialistai ant kūno jokių sužalojimų nerado.

Iš pradžių spaudos konferencijoje Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis nepasirodė, tačiau vėliau sutiko atsakyti į žurnalistų klausimus. Į klausimą, ar tiesa, kad buvusi D.Kedžio sugyventinė Laima Stankūnaitė buvo pakviesta atpažinti rasto kūno anksčiau nei D.Kedžio giminaičiai, jis atsakė, kad tai netiesa. „L.Stankūnaitė šiandien dalyvavo atpažinime Vilniuje. Ji patvirtino, kad tai gali būti D.Kedžio kūnas“, – žurnalistams teigė K.Betingis.

K.Betingis, paklaustas, kaip vertina Kauno rajono policijos pareigūnų, neatpažinusių, jog rastas kūnas yra D.Kedžio, darbą, iš pradžių bandė juos teisinti sakydamas, kad ne visi pareigūnai įsidėmi veidus. Tačiau vėliau pasakė: „Tų pareigūnų, kurie buvo kūno radimo vietoje, darbą vertinu kaip broką.“

K.Betingis atskleidė, kad šiuo metu vyksta du tyrimai – dėl mirties aplinkybių nustatymo ir dėl tyčinio nužudymo.

Papildyta 15.50 val. Spaudos konferencijoje dalyvavęs Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Romas Oželis atskleidė dar daugiau pareigūnų atlikto darbo aplinkybių. Pasak komisaro, praėjusį pirmadienį Kauno rajono komisariato tyrėjai buvo nuvykę į morgą ir tuo metu nenustatytos tapatybės lavono paėmė pirštų antspaudus. Anot R.Oželio, lavonas buvo nufotografuotas ir išsamiai apžiūrėtas.

„Vėliau tyrėjai Šlienavos seniūnijos apylinkėse lavono nuotraukas rodė vietos gyventojams, tačiau naudingos informacijos gauta nebuvo“, – tvirtino komisaras.

Iš pradžių bendrauti su žiniasklaidos atstovais nesiteikęs, tačiau vėliau sutikęs K.Betingis, paprašytas pripažinti, jog Kauno apygardos prokuratūra D.Kedžio paieškose patyrė visišką fiasko, teigė: „D.Kedžio paiešką vykdė policijos pareigūnai. Prokuratūra paieškų niekada nevykdo.“

K.Betingis patikino, kad jeigu D.Kedžio palaikų niekas taip ir nebūtų atpažinęs, kūnas būtų buvęs palaidotas maždaug po mėnesio. Paprašytas įvertinti lavono radimo vietoje dirbusių pareigūnų darbą, K.Betingis savo atsakymu daliai žurnalistų sukėlė šypseną.

„Ne visi pareigūnai turi tokią atmintį, kad galėtų atpažinti įvykio vietoje besislapstantį asmenį. Juo labiau kad jis buvo atitinkamai pakeitęs išvaizdą“, – kalbėjo vyriausiasis Kauno apygardos prokuroras ir paminėjo, jog D.Kedžio paiešką atlikusių pareigūnų atlikti arba neatlikti darbai bus įvertinti atskirai.

Paklaustas, ar neketina atsistatydinti, K.Betingis nustebo: „O su kuo tai susiję? Reikia dirbti, daug juk darbo.“

Perklaustas, ar mano, jog dirba gerai, prokuroras ištarė: „Be abejo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius