-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kedžio sesuo N.Venckienė atsidūrė reanimacijoje (atnaujinta 12.06 val.)

Drąsiaus Kedžio sesuo ir jo dukters globėja teisėja Neringa Venckienė atsidūrė reanimacijoje. Tai penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje pranešė moters pusbrolis Tadas Skučas.
Teisme
N.Venckienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Apie Neringą net nežinau, ką pasakyti. Ji reanimacijos palatoje. Širdis. Ši kova vyksta ne tris savaites. Viskas vyksta daugiau nei metus. Tėvai sako: nežinome, kiek dar ištempsime, kiek dar galime atlaikyti. Atlaikyti visą spaudimą, klastas ir neteisybę labai sunku“, – sakė T.Skučas.

Žurnalistų paprašyta patikslinti, kodėl N.Venckienė atsidūrė reanimacijoje, jos teta Audornė Skučienė sakė: „Brolis palaidotas, nužudytas, ji visus metus puolama. Matyt, susidėjo viskas.“

Tai, kad N.Venckienė atsidūrė ligoninėje, ketvirtadienį pranešė jos vyras advokatas Aidas Venckus. Jis tuomet informavo, kad dėl šios priežasties jo žmona negali vykdyti antstolio įpareigotų veiksmų – pristatyti D.Kedžio dukros motinai Laimutei Stankūnaitei.

T.Skučas taip pat pažymėjo, kad pati mergaitė jaučiasi gerai. Esą prie namų susirinkusios minios ji nė nemato.

 Stebisi teisėjo sprendimu

Spaudos konferencijoje D.Kedžio artimųjų pareiškimą perskaičiusi A.Skučienė piktinosi Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Broniaus Versecko sprendimu, kuriuo D.Kedžio dukters globa atiduota jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

„Nesuvokiama, kodėl teisėjas priėmė tokią nutartį be Vaiko teisių apsaugos tarnybos išvados, kuri yra būtina tokiose bylose. Neturime atsakymo, kur taip skubėjo teisėjas B.Verseckas, nenustatęs vaikui gyvenamosios vietos, neištyręs vaiko gyvenimo sąlygų ir dar daugiau – šią nutartį nutaręs vykdyti skubos tvarka, kai įstatymas to nenumato. Mes tokius teisėjo veiksmus vertiname kaip nusikalstamus, siekiant padėti pedofilams bet kokia kaina pašalinti galimybę apginti mažametę mergaitę baudžiamojoje byloje“, – artimųjų pareiškimą citavo A.Skučienė.

Ji taip pat pabrėžė, kad jei Panevėžio apygardos teismas nebūtų sustabdęs minėto teisėjo sprendimo, tuomet kitą trečiadienį į Panevėžio miesto apylinkės teisme vyksiantį vadinamosios pedofilijos bylos nagrinėjimą, kur įtariamasis yra Andrius Ūsas,  L.Stankūnaitė esą būtų atsivežusi savo mažametę dukrą, „nukentėjusią, išniekintą mergaitę“. „Apie tokios bylos perspektyvas kalbėti neverta. Esame įsitikinę, kad dabartiniai Kėdainių teisėjo veiksmai, antstolio cirkas yra sąmoningai nukreipti prieš teisėją N.Venckienę“, – sakė A.Skučienė.

Kaltino ir kitus teisininkus

Kliuvo nuo D.Kedžio artimųjų ir kitiems teisininkams, viešai kritikavusiems Garliavoje vykstančius įvykius ir ne kartą akcentavusiems, kad jie veda teisininio nihilizmo link. „Apgailestauojame, kad į šį pedofilų gynimo farsą stojo tokie žinomi teisininkai kaip Stasys Šedbaras, Egidijus Kūris, Vytautas Nekrošius. Jei tokie teisininkai nesusimąsto apie mergaitės interesus ir uoliai gina pedofilus, tai apie teisingumą Lietuvoje neverta ir kalbėti“, – toliau mergaitės artimųjų viešą pranešimą citavo A.Skučienė.

Ji stebėjosi, kodėl šie teisininkai nė karto neužsiminė apie 2009 m. spalio 6 d. Vilniaus apygardos teismo nutartį, kurioje pasakyta, kad įtarimai L.Stankūnaitei nepareikšti nepagrįstai. Esą minėti teisininkai akcentuoja, kad visi klausimai turi būti sprendžiami remiantis įstatymu, tačiau nepasako, kaip mažametei mergaitei gintis teisinėmis priemonėmis.

„Kaip gali tokie asmenys teisėją N.Venckienę, kovojančią už mažametę velionio brolio dukrą, net nežinodami, kad ji pati reanimacijoje, kaltinti ir pilti ant jos purvą? Tokie teisėjų pareiškimai, neva N.Venckienė turėjo suvokti, kad teisėjas B.Verseckas paskelbs tokią nutartį, prasilenkia su sveika logika. Tokios nutarties negalėjo numatyti ne tik teisininkai, bet ir civiliai Lietuvos piliečiai“, – dėstė teisėjos teta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius