Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daktaro advokatas: „Jeigu kalbėtume futbolo terminais, pralaimime 0:15!“

Vilniaus apygardos teismas atmetė Henriko Daktaro ir jo gynėjo Kristupo Ašmio skundą dėl esą neteisėtų pareigūnų veiksmų.
Henrikas Daktaras teisme
Henrikas Daktaras teismuose nieko nepeša. / Petro Jonavičiaus/15min.lt nuotr.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas atmetė sunkiais nusikaltimais kaltinamo H.Daktaro, pravarde Henytė, ir jo advokato skundą, susijusį su pareigūnų veiksmais.

Apeliacinės instancijos teismui H.Daktaras skundė Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo 2010-09-22 nutartį atmesti skundą dėl neteisėtų ikiteisminio tyrimo pareigūnų veiksmų.

Apygardos teismo teisėjos Sigitos Vainauskienės požiūriu, pirmosios instancijos teismo nutartis buvo teisėta, o H.Daktaro skundas – nepagrįstas ir atmestinas. Ši S.Vainauskienės nutartis – galutinė ir neskundžiama.

Mafijos krikštatėviu laikomo kauniečio advokatas Kristupas Ašmys visiškai nenustebo penktadienio popietę iš 15min.lt sužinojęs, ką nusprendė teismas.

„Jeigu kalbėtume futbolo terminais, pralaimime 0:15!“ – geros nuotaikos nepraradęs K.Ašmys sakė, kad Lietuvos teismai lig šiol nėra patenkinę nė vieno jo kliento skundo ar prašymo. Pats H.Daktaras taip pat ne sykį guodėsi, kad požiūris į jį visais gyvenimo klausimais išlieka toks pats neigiamas vien dėl to, jog jo pavardė – Daktaras.Išsiuntė tą prašymą išduoti į Bulgariją, bet neinformavo apie tai mūsų – nei gynėjo, nei paties įtariamojo. Traktuojame, kad vyko procesas mums už akių, – apie vieną pažeidimų sakė K.Ašmys.

Advokatas K.Ašmys trumpai priminė, ką šįsyk jiedu su garsiuoju klientu bandė įrodyti teismuose: „Buvo tokia situacija, kad buvo pateikti tam tikri įtarimai pagal kai kuriuos epizodus, pagal kuriuos jis dar nebuvo išduotas iš Bulgarijos. Yra tokia procedūra, kad pradžioje gauni leidimą persekioti, o tada teiki įtarimus.“

Kitaip tariant, kreipdamiesi į Bulgarijos teisėsaugininkus Lietuvos pareigūnai pateikė tik dalį informacijos, dėl ko prašo išduoti H.Daktarą. Egzistuoja teorinė tikimybė, jog bulgarai būtų kitaip pasielgę su Henyte, jei būtų žinoję, kas iš tiesų jo laukia Lietuvoje.

„Kitas dalykas – išsiuntė tą prašymą išduoti į Bulgariją, bet neinformavo apie tai mūsų – nei gynėjo, nei paties įtariamojo. Tai traktuojame, kad vyko procesas mums už akių. O jie sako, kad to padaryti neprivalėjo... Bet mes negalėjome nei samdytis advokato Bulgarijoje, nei nieko, nes apskritai nežinojome apie tokį procesą“, – toliau 15min.lt pasakojo K.Ašmys.

Henytės gynėjas prasitarė, kad neskundžiama nutartimi atmesto skundo turiniu belieka papildyti medžiagą, kuri perduota Europos Žmogaus Teisių Teismui Strasbūre. H.Daktaras bent ten viliasi įrodyti savo teisybę dėl įvairių pažeidimų jo atžvilgiu.

Kaip žinoma, pastaruoju metu H.Daktaras laukia teismo dėl serijos nusikaltimų, už kuriuos jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Iki teismo už grotų laikomas Henytė nuolat išnaudoja progas prašyti sušvelninti griežčiausią kardomąją priemonę, tačiau nė vienas tokių bandymų rezultato dar nedavė (žr. susijusius straipsnius).

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Gynėjas K.Aamys siūlė nelaikyti Henytės užkietėjusiu nusikaltėliu: jo klientas turi vos vieną galiojantį teistumą.
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Sykį gynėjas K.Ašmys siūlė nelaikyti Henytės užkietėjusiu nusikaltėliu: jo klientas turi vos vieną galiojantį teistumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius