-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 26 /12:49

Dar viena neįtikėtina BMW, „Toyota“ ir „Subaru“ avarija su neblaiviu, laisvalaikiu uniformuotu pareigūnu: taranuotas Vilniaus kelių policininkas atsisakė tikrintis blaivumą

Pranešama apie naktinę trijų transporto priemonių avariją Molėtų rajone, į kurią pakliuvo ne tarnybos metu vairavęs, bet uniformą dėvėjęs ir blaivumą tikrintis atsisakęs Vilniaus apskrities VPK Kelių patrulių rinktinės 1-osios kuopos 1-ojo būrio vyriausiasis patrulis.
Asociatyvinė iliustracija: Po šios trijų mašinų avarijos aiškintis tenka ne tik paprastiems vairuotojams, bet ir uniformuotam pareigūnui, kuriam gresia atleidimas.
Asociatyvinė iliustracija: po šios trijų mašinų avarijos aiškintis tenka ne tik paprastiems vairuotojams, bet ir uniformuotam pareigūnui, kuriam gresia atleidimas. / 15min.lt nuotr.

Pirmadienį Lietuvos policijos generalinis komisaras ir vidaus reikalų ministras turės apie ką pasišnekėti.

Šeštadienį apie 23 val. 40 min. Molėtų rajone, kelio Vilnius–Utena 51-ajame kilometre, automobilis BMW 525, vairuojamas neblaivaus (1,90 prom. alkoholio) T.M. (gimusio 1978 m.), atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiuojantį automobilį „Toyota Corolla“, vairuojamą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės 1-osios kuopos 1-ojo būrio vyriausiojo patrulio A.G. (gimusio 1969 m.).

Po susidūrimo policininko automobilis „Toyota Corolla“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu automobiliu „Subaru Forester“, vairuojamu G.S. (gimusio 1971 m.).

Sostinės kelių policininkas į avariją pakliuvo ne tarnybos metu, tačiau kažkodėl buvo uniformuotas.  Angelas sargas kategoriškai atsisakė blaivumo patikrinimo procedūros.

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, pažymima sekmadienį Policijos departamento atstovų išplatintame pranešime.

Policijos sistemoje įprasta, generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio propaguojama praktika po tokių nuotykių pareigūnams – atleidimas iš tarnybos.

Apie metus jau dirbantis Lietuvos policijos generalinis komisaras S.Skvernelis, šiame poste pakeitęs po skandalingos ir tragiškos Trakų policininko Sigito Šostako sukeltos avarijos atsistatydinusį Policijos departamento vadovą Vizgirdą Telyčėną, visą laiką deklaruoja nepakantumą nusižengiantiems pavaldiniams ir džiaugiasi įkliūvančiais pareigūnais.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Saulius Skvernelis
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Saulius Skvernelis

„Sistema valosi!“ – tokį teigiamą skandalingų įvykių aspektą įžvelgia aukščiausiasis policijos vadovas. Komisaro S.Skvernelio nuostata: prie vairo įkliuvę ir blaivumą tikrintis atsisakę pareigūnai neturi jokio šanso likti tarnyboje.

Portalas 15min.lt šį savaitgalį pranešė jau apie keturis Lietuvos keliuose, kaip įtariama, neblaivius siautėjusius pareigūnus.

Pareigūnų siautėjimus keliuose šį savaitgalį pradėjo Klaipėdoje su nelegaliais švyturėliais girtas lėkęs ir avariją padaręs Karo policijos apsaugos patrulis, taip pat Merkinėje prie vairo įkliuvęs išgėręs pasienietis, o pratęsė Alytų šiurpinęs Kauno policininkas, kuris su svetimu golfu Alytuje važiavo šaligatviu, nulaužė ženklą, trenkėsi į hidrantą, pabėgo iš avarijos vietos, o po 10 minučių įkliuvęs įpūtė 2,21 promilės alkoholio.

S.Skvernelis didžiuojasi pavaldiniais, kurie nebijo „forminti“ saviškių, nepaisydami grasinimų, spaudimo ar nuo senų laikų galiojusio principo „varnas varnui akies nekerta“.

„Tuos mūsų pačių jėgomis sulaikytų pareigūnų skaičius aš vertinu tik teigiamai! Vadinasi, sistema tikrai valosi. Antra rezultato dalis turi būti, kad nebūtų nė vieno eismo įvykio, kurį padarytų neblaivus pareigūnas. Mes tą pasieksime dviem būdais: išgaudysim tuos, kurie šitą pažeidimą daro, ir jie nebedirbs policijos sistemoje. O tie, kurie kažkada buvo linkę tai daryti, tiesiog bijos ir nedarys! Pagrindinis norimas rezultatas, kaip minėjau – kad nebūtų eismo įvykių. O jeigu yra tų eismo įvykių – turi būti parodyti skaičiai, kiek yra realiai važinėjančių nuo alkoholio apsvaigusių pareigūnų,“ – tokią savo poziciją ne kartą yra pareiškęs policijos vadovas S.Skvernelis, deja, padaręs įspūdį ne visiems paprastiems policininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius