-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dar vienas naujas sukčiavimo būdas – rankų miklumas

Penktadienį Šiauliuose prieš teismą stojo du rumunų tautybės asmenys, sausio 27 ir 28 dienomis sukčiaudami dviejuose miesto prekybos centruose apgavę tris kasininkes ir pasisavinę 2 tūkst. 625 litus.
Litai, lengvi pinigai
Litai, lengvi pinigai / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių policija, pirmoji sausio 26 dieną nukentėjo prekybos centro „Bruklinas“ parduotuvės „Norfa“ kasininkė-kontrolierė. Prie kasoje sėdėjusios 27 metų merginos priėjo tamsaus gymio vaikinas ir užkalbino ją nesuprantama kalba, po to prašneko angliškai.

Nepažįstamasis paprašė 1 tūkst. litų pakeisti stambesnėmis kupiūromis. Jo kupiūros buvo po 20 litų, mergina jas keitė 100 ir 200 litų kupiūromis. Keitimas vyko chaotiškai: kasininkei skaičiuojant pinigus, nepažįstamasis griebė skaičiuoti stambiąsias kupiūras, po to jis mestelėjo dar tūkstantį, po to dar 200 dvidešimtinėmis, vėl prašydamas pastambinti. Jis virtuoziškai manipuliavo banknotų krūvelėmis, pinigus duodavo kasininkei, juos imdavo į rankas, dėdavo į kišenes, vėliau kupiūras vėl padėdavo ant stalo. Kai vaikinas nuo kasos pasitraukė, kasininkė pradėjo dėlioti į kasos stalčiukus pinigus ir pastebėjo, kad trūksta 980 litų.

Padrikas pinigų keitimo veiksmas pasikartojo „Akropolio“ prekybos centre esančioje „Maximos“ parduotuvėje. Čia tamsaus gymio vaikinas, tik, kaip paaiškėjo tyrimo metu, jau kitas, naudodamas savo rankų miklumą, pagal analogišką scenarijų kaip ir „Norfoje“ apgavo dvi kasininkes-kontrolieres ir pasisavino 1 tūkst. 645 litus. Šis nepažįstamasis darbuotojas užkalbino irgi joms nesuprantama kalba, o po to prabilo rusiškai.

Sukčiai įkliuvo Kaune, kai pagal išplatintą įtariamųjų aprašymą prekybos centro „Mega“ saugos tarnybos darbuotojai sulaikė tris Rumunijos piliečius, panorusius pasikeisti pinigus. Pasirodo, vyrukai darbavosi ne tik Šiauliuose, bet ir Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Plungėje, Vilniuje.

Dėl savo nusikaltimų Panevėžyje vienas jų stojo prieš šio miesto apylinkės teismą vasario 2 d. Tik nuosprendžio dar neišgirdo, nes jis bus paskelbtas vasario 7 d. Kitą dieną nuosprendžio dėl savo padarytų apgavysčių išklausė jo bendrininkas, „darbavęsis“ Klaipėdoje.

Penktadienį Rumunijos piliečiai 22 metų A.I. ir 21 metų V.F. stojo prieš Šiaulių miesto apylinkės teismą. Teismo nuosprendis bus paskelbtas tik po poros savaičių. Vaikinai dėl savo machinacijų gailėjosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius