-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Darbą žadėję sukčiai moteris paliko be pinigų

Panevėžyje sukčiai apmulkino mažiausiai tris žmones, ieškojusius darbo. Visi incidentai įvyko prieš kelias savaites, tačiau policija apie juos informuoja tik dabar.
Greitųjų vartojimo paskolų poreikis auga.
Greitieji kreditai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip praneša Panevėžio policija, panevėžietė L.P. (gimusi 1984 m.) pareigūnams pranešė, kad spalio mėn. įdėjo skelbimą į Panevėžio laikraštį „Kontaktas“ dėl darbo paieškos.

Lapkričio 7 d. paskambino nepažįstamas asmuo, prisistatęs Aido vardu. Jis sakė, kad yra kaunietis. Vyriškis pasiūlė darbą.

Sutarties sudarymui vyriškis paprašė asmens duomenų bei internetinės bankininkystės prisijungimo kodų, kuriuos moteris telefonu ir padiktavo.

Tos pačios dienos vakare pastebėjo, jog sąskaitoje trūksta 110 litų. Kitą dieną nuėjusi į banką sužinojo, jog jos vardu iš „SMS Credit“ 750 litų kreditas, o iš „Moment Credit“ - 200 litų kreditas.

Panašiai nukentėjo ir Kupiškio r. gyventoja J.A. (gimusi 1990 m.). Ji rugsėjo mėn. irgi įdėjo skelbimą į laikraštį „Kontaktas“ dėl darbo paieškos.

Lapkričio 14 d. merginai paskambino nepažįstamas asmuo, kuris prisistatė Aido vardu. Šį kartą jis tvirtino esantis vilnietis. Vyriškis irgi pasiūlė darbą, o sutarties sudarymui paprašė asmens duomenų, bei internetinės bankininkystės prisijungimo kodų.

Lapkričio 15 d. nuėjusi į banką mergina sužinojo, jog jos vardu iš „SMS Credit“ paimta 750 litų.

Panevėžio r. gyventoja I.T. (gimusi 1990 m.) policijai pranešė, kad rugsėjo mėn. viduryje į kelis interneto skelbimų tinklapius įdėjo skelbimą dėl darbo paieškos. Spalio 1 d. ji sulaukė skambučio iš vyriškio, kuris pasiūlė darbą. Vyriškis paprašė padiktuoti asmens duomenis, internetinės bankininkystės prisijungimo kodus.

Vėliau mergina sužinojo, jog nuo spalio 1 d. jos sąskaitoje buvo daromos įvairios piniginės operacijos.

Nuostolis – 150 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius