Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbe taurelę pakilnojusios Raseinių kultūros centro vadovės įkliuvo daug rimčiau

Prieš mėnesį Raseinių rajono kultūros centrui vadovavusi Valdonė Balčaitienė ir jos patikėtinė Alma Kurmauskienė įkliuvo girtaujančios darbo vietoje. Tai padėjo laikinajam vadovui atskleisti dokumentų klastojimą kultūros centre, kuriuo susidomėjo policija ir į kurį jau buvusi direktorė V.Balčaitienė žiūri pro pirštus.
Pagirios
Alkoholis / Vida Press nuotr.

Raseinių rajono kultūros centro direktorė V.Balčaitienė šiuo metu nesilanko savo vadovaujamoje įstaigoje, nes neva turi sveikatos problemų.

Oficialiai, V.Balčaitienė kenčia nuo sunkios depresijos, apie kurią liudija medikų išduotas nedarbingumo lapelis.

15min žiniomis, balandžio 4 dieną V.Balčaitienei teko atlaisvinti kultūros centro direktorės kėdę, kai kovo 31-ąją pavaldiniai ją ir jos pavaduotoją A.Kurmauskienę užtiko girtaujančias darbo vietoje.

Tačiau tai – tik ledkalnio viršūnė.

Įtartinas sutapimas

Netrukus po incidento Raseinių rajono kultūros centro vairą laikinai perėmė Justas Dargevičius.

Laikinai direktoriaus pareigas einantis J.Dargevičius balandžio pabaigoje ėmėsi tvarkyti kultūros centro dokumentus ir pastebėjo įtartiną sutapimą.

Balandžio 2-ąją dieną V.Balčaitienės įsakymu direktorės pavaduotojai buvo skirta poilsio diena, tačiau pati direktorė tą dieną taip pat nedirbo.

Tuomet kas pasirašė ant įsakymo „Dėl poilsio dienų“ suteikimo? Atsakymo į šį klausimą jau ieško policija.

Dokumentų klastojimas

Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas ne tik dėl galimai suklastoto įsakymo, susijusio su poilsio dienomis.

55 metų amžiaus A.Kurmauskienė taip pat įtariama V.Balčaitienės vardu pasirašiusi po dokumentu, pagal kurį jai suteikiamas priedas prie atlyginimo.

Verta pažymėti, kad tai ta pati pavaduotoja, su kuria V.Balčaitienę užtiko girtaujančią kiti Raseinių rajono kultūros centro darbuotojai.

Teisino pavaldinę

15min pavyko susisiekti su laikinai nedirbančia kultūros centro direktore V.Balčaitiene.

Ji neneigė, kad A.Kurmauskienė galėjo suklastoti įsakymus dėl poilsio dienų ir priedų skyrimo, tačiau bandė teisinti savo pavaldinę.

„Mano pavaduotoja buvo išvykusi pas vaikus ir grįžo labai vėlai, tai ta kita diena išėjo, na, tokia... nedarbinga“, – prisiminė V.Balčaitienė.

Tačiau depresija besiskundžianti Raseinių rajono kultūros centro direktorė apie girtavimą darbo vietoje su ta pačia pavaduotoja atsiliepė dviprasmiškai.

„Čia dar reikia išsiaiškinti viską iki galo“, – nukirto V.Balčaitienė, kuri neatsakė, kaip ilgai jai išduotas nedarbingumo lapelis.

Dengiasi sveikatos problemomis

Laikinai Raseinių rajono kultūros centrui vadovaujantis J.Dargevičius negalėjo atsakyti, koks likimas laukia abiejų moterų.

„Kol kas nieko, pasibaigus biuleteniui, žiūrėsime“, – trumpai komentavo J.Dargevičius, jis pažymėjo, kad A.Kurmauskienė taip pat turi nedarbingumo lapelį.

Naujojo Raseinių rajono kultūros centro vadovo teigimu, tolesnius sprendimus tiek dėl V.Balčaitienės, tiek dėl A.Kurmauskienės turi priimti Raseinių rajono savivaldybė.

„Aš pats jas užtikau, – pripažino meras. – Gavau anoniminį skambutį ir radau jas, kaip čia pasakius, smarkiai pasivaišinusias.“

Užtiko meras

15min susisiekė su Raseinių rajono meru Algirdu Griciumi, kuriam ši situacija yra puikiai žinoma, nes įkaušusias V.Balčaitienę ir A.Kurmauskienę darbo vietoje jis matė savo akimis

„Aš pats jas užtikau, – pripažino meras. – Gavau anoniminį skambutį ir radau jas, kaip čia pasakius, smarkiai pasivaišinusias.“

Išsklaidyti abejones dėl Raseinių rajono kultūros centro vadovių blaivumo buvo iškviesta policija, kuri abiem moterims nustatė lengvą girtumą.

Pasak A.Griciaus, girtavimas darbo vietoje yra nepateisinamas, todėl Raseinių rajono centro vadovę V.Balčaitienę jis atleidžia iš darbo.

„Jau pasirašiau potvarkį ją atleisti už šiurkštų darbo tvarkos pažeidimą“, – neslėpė Raseinių rajono meras A.Gricius.

Buvę bendražygiai

Tačiau dokumentų klastojimu įtariamos A.Kurmauskienės likimo meras nesiryžo komentuoti. A.Griciaus teigimu, už tai yra atsakingas naujasis kultūros centro vadovas.

2015-aisiais A.Kurmauskienė nesėkmingai kandidatavo Raseinių rajono savivaldybės tarybos rinkimuose kartu su partija „Tvarka ir teisingumas“, nors iki tol priklausė Darbo partijai.

Raseinių rajono meras Algirdas Gricius priklauso Darbo partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius