Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiausia mobiliųjų telefonų šiemet aptikta Alytaus pataisos namuose

Kalėjimų departamento duomenimis, per devynis šių metų mėnesius pataisos įstaigose perimta ir paimta iš nuteistųjų/suimtųjų arba bandant jiems perduoti 6 tūkst. 982 mobilieji telefonai, 6 tūkst. 1 SIM kortelė, 537 modemai, o per 2012 m. iš viso buvo paimti 7 tūkst. 884 mobilieji telefonai, 6 tūkst. 426 SIM kortelės.
Policijos radiniai
Telefonai Alytaus pataisos namuose / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma kalėjimų departamento pranešime, daugiausia mobiliųjų telefonų per devynis šių metų mėnesius paimta Alytaus pataisos namuose – 1 tūkst. 567 (per 2012 m. – 988), Marijampolės pataisos namuose – 1 tūkst. 569 (per 2012 m. – 1 tūkst. 647).

Kaip jau buvo informuota anksčiau, dažniausiai naudojami būdai perduoti nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus yra jų „įšovimas“ savadarbės suslėgto oro patrankos pagalba arba įmetimas į įstaigos teritoriją. Tokiu būdu į įstaigos teritoriją patenka du trečdaliai mobiliųjų telefonų, SIM kortelių, modemų ir kt., likusieji – bandant perduoti nuteistiesiems pasimatymų, lankymų ir kitais atvejais.

Siekiant užkirsti kelią draudžiamų daiktų, ypač mobiliųjų telefonų, patekimui į įkalinimo įstaigas bausmių vykdymo įstaigų pareigūnai nuolat vykdo specialias prevencines, organizacines ir technines priemones. Draudžiamų daiktų patekimo į laisvės atėmimo vietas prevencijos ir išaiškinimo klausimais Kalėjimų departamentas ir laisvės atėmimo vietos aktyviai bendradarbiauja su policijos įstaigomis.

Kalėjimų departamento 2013 m. spalio 21 d. duomenimis, įkalinimo įstaigose laisvės atėmimo bausmes atlieka 9 tūkst. 355 asmenys, 7 tūkst. 246 – nuteistieji, 1 tūkst. 181 – suimtieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius