Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18 /17:50

Ketvirtadienį degė HBH kavinės stogas. Dėl gaisro klientai nebaigė valgyti, bet ir sąskaitų neapmokėjo

Gesinti medinio pastato, kurio stogas dengtas nendrėmis, buvo nusiųsta net 10 ugniagesių ekipažų. Laimė, ugnis neišplito ir netrukus buvo numalšinta. Tačiau kilo kitokių problemų: dalis sumaištimi pasinaudojusių klientų pabėgo nesusimokėję.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienį 16.34 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Molėtų plente atvira liepsna dega HBH kavinės stogas.

Į įvykio vietą Riešės seniūnijoje išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus rajono greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Prie naujus savininkus turinčios kavinės, anksčiau išpopuliarėjusios „Žaldokynės“ vardu, buvo nusiųsta net 10 ugniagesių ekipažų. Pirmieji ugniagesiai Raudondvario kaimą pasiekė pakankamai greitai, todėl ugnis neišplito ir netrukus buvo apskritai numalšinta.

Įstaigos personalas netrukus galėjo lengviau atsikvėpti, tačiau darbuotojai skundėsi, jog dalis klientų tyčia ar netyčia pasinaudojo sumaištimi ir išvyko iš užeigos nesulaukę arba neapmokėję sąskaitų.

Naujienų portalo fotoreporteris Julius Kalinskas iš įvykio vietos pranešė, kad skriaudą akivaizdžiai patyrė ir daugelis klientų. Ant kai kurių stalų liko puspilniai bokalai ir stiklinės gėrimų, nesuvalgyti užkandžiai ir patiekalai.

Dėl gaisro visi užeigos svečiai buvo evakuoti, o net ir numalšinus liepsnas nauji klientai neįleidžiami ir neaptarnaujami.

Lauke saugumo sumetimais atsidūrė ir beveik visas HBH personalas. Darbuotojai aptarinėjo ir fotografavo, kaip gaisrininkai ardo nendrių stogą ir vis dar pila ant jo vandenį, siekdami apsidrausti, kad ugnis neįsipliekstų iš naujo. Beje, ugniagesiai darbavosi patogiai – vandenį pumpavo tiesiai iš šalia užeigos esančio tvenkinio.

Iki 18 val. įvykio vietoje budėjo bent šeši ugniagesių ekipažai bei greitoji pagalba. 

Policijos pareigūnai ir priešgaisrinės saugos specialistai pradėjo gaisro aplinkybių bei priežasčių tyrimą.

15min.lt primena, jog kažkuo panašus, tik žymiai didesnio masto incidentas pernai įvyko Trakų rajone veikiančioje didelėje pakelės užeigoje – liepos 24-osios naktį, apie 2 val., sudegė UAB „Kevlaras“ priklausantis restoranas „Karališka senoji kibininė“.

Po gaisro buvo apskaičiuoti 16 mln. litų nuostoliai, turtas buvo apdraustas.

Praėjusį pavasarį Vilniaus policija pripažino neištyrusi to padegimo ir už suteiktą vertingą informaciją žadėjo suteikti materialinį atlygį iki 50 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius