Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18 /2011 07 19

Dėl advokato Sergejaus Novikovo nužudymo sulaikytas įtariamasis – laidojimo rūmų direktorius

Advokato ir Vilniaus tarybos nario Sergejaus Novikovo nužudymą tiriantys pareigūnai sulaikė antrąjį įtariamąjį.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Už grotų atsidūrė Vilniaus laidojimo rūmų direktorius ir Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos vadovas Vitalijus Gasperovičius, praneša portalas lrytas.lt.

Žinomas ritualinių paslaugų verslo veikėjas V.Gasperovičius praėjusią savaitę sulaikytas pasienyje su Baltarusija esančiame Medininkų kelio poste, kai su šeima grįžo iš atostogų Kryme.

Anksčiau tyrėjai dėl šios žmogžudystės sulaikė sostinėje gerai žinomos Dambrauskinių grupuotės lyderį Joną Dambrauską. Įtariama, kad praeityje žinomas mūsų šalies boksininkas J.Dambrauskas galėjo užsakyti nužudyti S.Novikovą.

S.Novikovas Vilniaus centre, K.Kalinausko g., prie banko „Citadele“, buvo nužudytas birželio 1 dieną. Jo krūtinėje rastos kelios durtinės žaizdos.

Papildyta 7.23 val.: Pasienyje sulaikytam V.Gasperovičiui pareigūnai iš pradžių pareiškė, kad jį norima apklausti dėl vienos su laidojimo rūmais susijusios bylos, kurią tiria Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT). Tačiau V.Gasperovičius iš pasienio posto buvo nuvežtas ne į FNTT, bet į Vilniaus organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybą. Ten jam pareikšti įtarimai organizavus advokato S.Novikovo nužudymą. Teismas leido įtariamąjį suimti dviem mėnesiams, antradienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.

Pasak dienraščio, manoma, kad nužudyti S.Novikovą buvo nuspręsta dėl sostinės Olandų gatvėje įsikūrusių bendrovių Vilniaus laidojimo rūmų ir Laidojimo rūmų akcijų. Iki šiol tas bendroves valdė V.Gasperovičius, o J.Dambrauskas per statytinius buvo įsigijęs nemažai jų akcijų. Akcininkas buvo ir S.Novikovas, tačiau jo paketo dalis nebuvo tokia didelė, kad galėtų priimti lemiamus sprendimus.

Prieš nužudymą buvo pasklidęs gandas, kad S.Novikovas įkalbėjo kelis smulkius akcininkus parduoti savo akcijas. Jeigu šie sandėriai būtų įvykę, advokatas būtų tapęs kontrolinio akcijų paketo savininku. Kalbėta, kad tokiu atveju S.Novikovas iš bendrovių vadovo pareigų būtų atleidęs V.Gasperovičių ir į jo vietą paskyręs savo žmogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius