Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eismas magistralėje A5, ties Kaunu, visiškai atnaujintas, lėktuvas į Rygą išskrido (naujos nuotraukos, papildyta 12.06 val.)

Dėl vilkiko avarijos uždarytas eismas magistraliniame kelyje A5 (Kaunas-Marijampolė-Suvalkai) visiškai atnaujintas.
Oro uoste
Kauno oro uoste būriai keleivių laukė atidėto skrydžio / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Priminsime, kad ketvirtadienio rytas Kaune prasidėjo avarija. Kaip informavo Lietuvos automobilių kelių direkcija, apie 5 val. Kaune, 4 km nuo IX forto, važiuojant Marijampolės kryptimi, nuokalnėje prieš Raudondvario plentą, vilkikas su puspriekabe rėžėsi į kelio atitvarą.

Iš mašinos iškritęs krovinys užtvėrė kelią. Į įvykio vietą skubiai atvykusi policija dėl avarijos uždarė eismą magistraliniame kelyje A5 (Kaunas–Marijampolė–Suvalkai).

Vairuotojai, vykstantys pro šią vietą, prašomi rinktis kitus kelius. Pavyzdžiui, vykstantys Akademijos miestelio link galėtų važiuoti per Kauno centrą arba keliu pro Kauno hidroelektrinę.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, sudėtingos eismo sąlygos šiuo metu yra visoje Lietuvoje. Ketvirtadienį ryte stipriai snigo ir pustė vakarinėje šalies dalyje, taip pat Šiaulių, Panevėžio apskrityse, kur keliai padengti privažinėtu sniegu, papustyti ir yra tik valomi.

Marijampolės, Kauno, Vilniaus ir Utenos apskrityse nepustė, tačiau krito šlapdriba. Kelių dangos padengtos sniegu, provėžotos, apledėjusios yra valomos, barstomos.

Papildyta 8.48 val.: Dėl sudėtingų oro sąlygų vėluoja trys rytiniai skrydžiai iš Kauno oro uosto. Iki 8.50 val. atidėti pigių skrydžių kompanijos „Ryanair“ skrydžiai į Dubliną ir Diuseldorfą, taip pat aviakompanijos „AirBaltic“ skrydis į Rygą. Lėktuvai turėjo pakilti 7.30 val. ir 7.45 val.

Oro uoste laukiantys keleiviai teigė negavę jokios informacijos, dėl kokių priežasčių ir kiek vėluos jų skrydžiai. Pavyzdžiui, reisas į Rygą jau buvo atidėtas du kartus.

Papildyta 8.50 val.: Skelbiama, kad 8.49 val. lėktuvas į Diuseldorfą išskrido. Tačiau skrydžių į Dubliną ir Rygą keleiviams dar teks palaukti: šiuo metu planuojama, kad lėktuvai į šiuos oro uostus kils 9.10 val.

Papildyta 9.17 val.: Skrydis į Dubliną atidėtas dar 15 minučių - planuojama išvykti 9.25 val. Į Rygą skrendantiems keleiviams žadama, kad lėktuvas pakils 9.30 val.

Papildyta 10 val.: Lėktuvai, turėję jau daugiau nei prieš valandą išskristi į Rygą ir Dubliną, vis dar Kaune. Paskutinėmis žiniomis, į Rygą išskristi numatyta 10 val., o Dubliną - 10.15 val. Oro uosto administracija neteikia duomenų, dėl kokių priežasčių vėluoja skrydžiai. Abiejų reisų keleiviai jau lėktuve.

Šiuo metu vyksta keleivių registracija į  „Ryanair“ lėktuvą, 11.45 val. turintį skristi į Briuselį. Nuo 10 val. prasidės registracija skrydžiui į Londono (Stanstedo) oro uostą. Jis numatytas 12 val.

Papildyta 10.15 val.: Eismas magistrale A5 iš dalies atnaujintas: leidžiama važiuoti viena eismo juosta, link Lietuvos žemės ūkio universiteto, Akademijos miestelio.

Policijos pareigūnų teigimu, dar viena nedidelė avarija šįryt buvo trumpam sutrikdžiusi eismą ties Sargėnais. Tačiau transporto judėjimas šioje vietoje nėra ribojamas.

Papildyta 10.40 val.: Kauno oro uosto duomenimis, 10.22 val. „Ryanair“ lėktuvas išskrito į Dubliną.  „AirBaltic“ skrydis į Rygą numatytas 10.55 val. Anot lėktuve esančių keleivių, skrydžiai vėlavo dėl to, jog Kauno oro uostas neužtikrino tinkamo lėktuvų aptarnavimo: apšalusius orlaivius valė vos viena tam skirta mašina, pritrūko ir specialaus skysčio. Tuo esą skundėsi lėktuvo pilotas.

Papildyta 11.40 val.: Lėktuvas į Rygą vis dar oro uoste. Pasak Kauno oro uosto administracijos, skrydis vėluoja dėl prastų oro sąlygų.  

„Naktį Kaune ir rajone smarkiai snigo, o ankstyvą rytą lijo, todėl sąlygos itin sudėtingos. Dėl to skrydžiai vėluoja. Tačiau keleiviai turi suprasti, jog daroma viskas, kad lėktuvai saugiai pakiltų. Technikos tiek, kiek reikia“, – tikino Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas.

Papildyta 12.06 val.: Po daugiau nei 4 val. vėlavimo lėktuvas į Rygą išskrido. Tačiau jau skelbiama, kad dėl sudėtingų oro sąlygų laiku neįvyks reisas į Briuselį. Skrydis atidėtas iki 16.45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius