Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl bylos jautrumo Ramūnas Balkūnas bus teisiamas neviešuose posėdžiuose

Kol procesas dar buvo atviras, dėl šiurpios „Honda Prelude“ avarijos sostinės Fabijoniškių mikrorajone kaltinamas Ramūnas Balkūnas spėjo viešai atsiprašyti visų nukentėjusiųjų.
Byla teisme
Teisme atgailavęs R.Balkūnas pareiškė, kad susivokti ir viską apmąstyti jam padės kalėjimas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienio rytą į Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą atvykus ir kaltinamojo advokatui, be kurio proceso pradėti nepavyko rugsėjį, neliko jokių kliūčių nagrinėti R.Balkūno baudžiamosios bylos. Kaip žinoma, gegužės 22 dieną sostinės Fabijoniškių mikrorajone esančią S.Nėries gatvę sudrebino avarija, kai R.Balkūno vairuojamas automobilis „Honda Prelude“ vertėsi, čiuožė stogu per šaligatvį ir pražudė vaikiną bei kūdikį, dar penki žmonės, įskaitant patį vairuotoją, buvo sužeisti (keli iš jų sunkiai).

Penktadienį vos prasidėjus posėdžiui kaltinamasis kreipėsi į bylą nagrinėjantį teisėją Olegą Zaicevą: „Noriu paprašyti leidimo kreiptis į nukentėjusiuosius.“

„Kokiu tikslu?“ – pasitikslino proceso šeimininkas.

„Noriu atsiprašyti“, – sakė R.Balkūnas.

Gavęs teismo leidimą, 21 metų vaikinas tyliai, netvirtu balsu pasakė iš anksto paruoštą atsiprašymą.

„Noriu pareikšti užuojautą nukentėjusiems žmonėms“, – R.Balkūnas kalbėjo, kad be galo gailisi, jog tą lemtingą dieną padarė keletą didžiulių klaidų.  

„Žinau, kad tądien jūsų širdyse pasėjau begalinį pyktį ir neapykantą“, – vaikinas svarstė, kad prie neigiamos visuomenės nuomonės apie jį labai prisidėjo ir žiniasklaida.

Anot R.Balkūno, vienintelis dalykas, kuris dabar yra svarbus jo gyvenime, – išpirkti kaltę ir atlyginti žalą. Tiesa, vaikinas prisipažino, kad tiksliai dar nežino, kaip šiuos tikslus pasiekti. Tačiau R.Balkūnas pareiškė, kad susivokti ir viską apmąstyti jam padės kalėjimas.

Netrukus į teismą kreipėsi vieno iš nukentėjusiųjų advokatas. Teisininkas pareiškė, kad šioje byloje bus aptariami su nukentėjusių asmenų privačiu gyvenimu susiję dalykai. Be to, nukentėjusieji iki šiol yra labai sunkios būklės. Motyvuodamas šiomis aplinkybėmis, advokatas prašė nagrinėti šią rezonansinę baudžiamąją bylą neviešuose teismo posėdžiuose.

Žinau, kad tądien jūsų širdyse pasėjau begalinį pyktį ir neapykantą, – atsiprašydamas nukentėjusiųjų, sakė R.Balkūnas.

„Ši baudžiamoji byla labai jautri. Jei atsirastų tokia galimybė, prašau daryti neviešą“, – pritarė bylą kuruojantis Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Trečiojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyr. prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Iniciatyva posėdžiauti be žurnalistų nudžiugino ir kaltinamąjį, o jo advokatas pasakė, kad „toks prašymas visiškai logiškas, pritariu.“

Teisėjas O.Zaicevas iškart pranešė, kad prašymas tenkintinas. „Šio įvykio pasekmės tikrai labai sunkios“, – pabrėžė teisėjas. Jo teigimu, šioje byloje tiriamos aplinkybės liečia nukentėjusiųjų asmenų asmeninį gyvenimą, todėl procesas bus neviešas.

Šios dienos posėdyje teismas planavo apklausti septynis atvykusius liudytojus. Dar porą jų planuota kviesti į kitą posėdį. Vėliau teismui liudys nukentėjusieji (tokiais pripažinti šeši asmenys), parodymus turėtų duoti ir pats kaltinamasis. 

Beje, kol posėdis vyko viešai, prokuroras E.Motiejūnas paprašė prijungti prie bylos keletą dokumentų. Tarp jų – duomenys apie tai, kad neseniai teismas kitoje byloje nubaudė kartu su R.Balkūnu automobiliu „Honda“ važiavusį keleivį – už tai, kad ir šis buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius