Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl darbininko mirties nuteistas portalinio krano mašinistas

Praėjusią savaitę Klaipėdos miesto apylinkės teismas dvejų su puse metų lygtine laisvės atėmimo bausme nuteisė bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ dokininką-operatorių, mirtinai sužalojusį darbininką.
Naujasis kranas kainavo 11 mln. Lt.
Bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ teritorijoje 2007-aisiais įvyko skaudi nelaimė. / Klaipėdos Smeltės nuotr.

Kaip praneša Klaipėdos prokuratūra, teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, pažeidžiant specialias elgesio saugumo taisykles, priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir, kaip prašė byloje valstybinį kaltinimą palaikęs Klaipėdos miesto apylinkės prokuroras, dvejų su puse metų lygtine laisvės atėmimo bausme nuteisė 62 m. dokininką-operatorių. Teismas iš dalies patenkino ir nukentėjusiųjų civilinius ieškinius ir iš civilinio atsakovo – Laivų krovos akcinės bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ žuvusio darbininko artimiesiems priteisė 45 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Patyręs portalinio krano mašinistas nuteistas už tai, kad 2007 m. kovo 18 d., bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ teritorijoje atlikdamas pusvagonio valymo darbus, į pusvagonį, kuriame buvo penki bendrovės darbininkai, nuleido portalinio krano kaušą ir juo prispaudė vieną iš darbininkų, kuris nuo sužalojimų mirė.

Teismas, priimdamas apkaltinamąjį nuosprendį, konstatavo, jog krano mašinistas pažeidė kelias darbo saugumo instrukcijas, Valstybinio darbo inspektoriaus, bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ generalinio direktoriaus įsakymu patvirtintas portalinių kranų mašinistų saugos ir sveikatos atitinkamas taisykles, kuriose kategoriškai nurodyta, kad krano kaušo negalima nuleisti į uždarą patalpą, kurioje yra žmonių.

Teismas konstatavo, jog kaltinamasis neatsargų nusikaltimą padarė dėl nusikalstamo nerūpestingumo. „Teismo sprendimas yra pagrįstas ir teisėtas, o Baudžiamajame kodekse numatyti bausmės tikslai – sulaikyti asmenis nuo nusikalstamų veikų darymo ir paveikti asmenis, kad laikytųsi įstatymų ir vėl nenusikalstų, – turėtų būti pasiekti ir be realaus bausmės atlikimo, paskyrus anksčiau neteistam asmeniui lygtinę laisvės atėmimo bausmę“, – sakė valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Klaipėdos miesto prokuroras Romas Jasevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius