Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl dingusio vilkiko su kontrabanda vienus siūloma atleisti, kitus pažeminti tarnyboje

Baigus tarnybinį tyrimą dėl iš muitinės angaro dingusio sulaikyto vilkiko su kontrabanda du aukštus Panemunės muitinės pareigūnus siūloma atleisti, du pažeminti tarnyboje, teigia finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
Paaiškėjo, kad vilkikas su brangiu kroviniu paslaptingai „išgaravo“ iš saugomos muitininkų teritorijos.
Paaiškėjo, kad vilkikas su brangiu kroviniu paslaptingai „išgaravo“ iš saugomos muitininkų teritorijos. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

„Tarnybinis tyrimas buvo baigtas, tačiau baigtos dar ne visos su juo susijusios procedūros. Siūloma dėl šio pažeidimo du pareigūnus atleisti, įskaitant ir posto viršininką, du pareigūnus pažeminti tarnyboje“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė I.Šimonytė.

15min.lt primena, kad šie pareigūnai jau buvo nušalinti nuo pareigų, paaiškėjus, kad dingusio vilkiko nepasigesta pusantros paros.
 

„Tai yra tarnybinio tyrimo rezultatas (siūlymas du pareigūnus nušalinti nuo pareigų, du pažeminti taarnyboje – 15min.lt). Dar vyksta ikiteisminis tyrimas. Ten taip pat kaltų asmenų kaltė bus nustatyta, vėlgi bus atitinkamai įvertinta pagal kitus įstatymus“, – pabrėžė finansų ministrė.
 

Kaip jau skelbė spauda, praėjusią savaitę pro Šilutės geležinkelio stotį einantys praeiviai nuošalioje vietoje pastebėjo paliktą vilkiką. Žvilgtelėjęs į pravertą jo puspriekabę, vienas šilutiškis išvydo netvarkingai išmėtytas šokolado dėžes. Supratęs, kad krovinys – be šeimininko, vyras paskambino policijai. Atvykusius kriminalistus ištiko šokas.

Pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad tai tas pats vilkikas, apie kurio sulaikymą neseniai džiaugsmingai buvo paskelbę muitininkai.
 

Prieš porą savaičių Klaipėdos teritorinės muitinės Mobiliosios grupės pareigūnai Panemunės kelio poste sulaikė saldžiu kroviniu užmaskuotą cigarečių kontrabandą. Vilkike buvo 20 340 kg šokoladinės glazūros ir 1 000 dėžių cigarečių. Kontrabandinių rūkalų vertė – du milijonai litų.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o vilkikas nuvairuotas į muitinės posto angarą Lietuvos pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi ir užrakintas. Išsigabenti šį kontrabandos krovinį iš muitinės angaro vagys turėjo daug laiko – jis ilgai buvo neiškrautas. Buvo laukiama, kol Panevėžyje esančiame konfiskuotų krovinių sandėlyje atsiras vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius