Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl ginklų ir cigarečių kontrabandos Didžiojoje Britanijoje suimtas lietuvis

Didžiosios Britanijos pareigūnai suėmė Lietuvos pilietį, kuriam pateikti kaltinimai dėl ginklų, amunicijos ir cigarečių kontrabandos į Jungtinę Karalystę.
Jungtinės Karalystės pasienis
Jungtinės Karalystės pasienis / news.parliament.uk nuotr.

Kaip pirmadienį informavo Didžiosios Britanijos pasienio tarnyba, 48 metų Vitalijus Tauškėla buvo sulaikytas dar lapkričio 10 dieną. Jungtinės Karalystės pasieniečiai jį sustabdė Doverio uoste, kai vyriškis keltu atvyko iš Kalė (Prancūzija).

Tikrindami lietuvio vilkiką, pareigūnai rado aštuonis ginklus, 200 vienetus šaudmenų ir 9600 vienetų cigarečių.

V.Tauškėla buvo suimtas, apklaustas ir apkaltintas kontrabanda. Lapkričio 11 dieną lietuvis buvo atvežtas į Folkestono teismą, teisėjas jį paliko suimtą. Prieš Doverio teismą įtariamasis stos gruodžio 10 dieną.

Komentuodamas šį įvykį, kriminalinių tyrimų pareigūnas Malcolmas Braggas sakė, kad Didžiosios Britanijos sienas saugančios tarnybos yra pasiruošusios ryžtingai stabdyti ginklų bei kitų kontrabandinių prekių patekimą į Jungtinės Karalystės gatves. Ir pakvietė visus žinančius apie bet kokią kontrabandą informuoti apie tai pareigūnus karštąja telefono linija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius