-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl imituoto eismo įvykio Vilniuje nuteistas klastingas sukčius

Vilniaus miesto apylinkės teismas nuteisė 46 metų vilnietį Artūrą Ragauską, kuris pėsčiųjų perėjoje pats puolė po mašina ir prievartavo iš vairuotojo 400 litų kompensaciją.
Įvykio vieta
Asociatyvinė iliustracija: vyriškis vaidindavo auką, tačiau iš tiesų tiesiog įspirdavo į važiuojantį automobilį / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2014 m. liepos 28 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Artūras Ragauskas (1968 gim.) buvo kaltinamas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 22 straipsnio 1 dalį (dėl pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką) ir 182 straipsnio 1 dalį (dėl sukčiavimo).

A.Ragauskui buvo pareikšti kaltinimai, kad jis 2013 m. balandžio 25 d. stovėdamas pėsčiųjų perėjoje Vilniuje, pamatęs, kad pradėjo važiuoti automobilis, išbėgo prieš jį į važiuojamąją kelio dalį ir atsitrenkė į automobilio dešinės pusės keleivio dureles, o automobilio vairuotojui sustojus pareiškė, kad sužalojo jam koją, tokiu būdu imituodamas eismo įvykį ir patirtą sveikatos sutrikdymą, ir kad nebūtų  pranešta  apie eismo įvykį  policijai, pareikalavo sumokėti 400 Lt.

A.Ragauskas teisiamas jau 12-tą kartą, bet tinkamų išvadų dėl savo elgesio nedaro.

Teismo proceso metu A.Ragauskas nusikalstamos veikos padarymo faktą ir aplinkybes pripažino visiškai. Gailėjosi ir žadėjo atlyginti padarytą žalą nukentėjusiajam.

Teismas konstatuoja, kad tai jau ne pirmas kartas, kuomet A.Ragauskas panaudoja būtent tokį apgaulės būdą – imituoja eismo įvykį, po ko apgaulės būdu išvilioja iš piliečių pinigus. Už iš esmės  analogiškas veikas jis buvo jau ne kartą teistas. Realiai 2013 m. balandžio 25 d. eismo įvykio nebuvo, kaltininkas koja spyrė į nukentėjusiojo vairuojamą automobilį. Teisiamas yra 12-tą kartą ir tinkamų išvadų dėl savo elgesio nedaro.

Teismas nusprendė A.Ragauską pripažinti kaltu ir nuteisti 6 mėnesiams laisvės atėmimo. Šiuo nuosprendžiu paskirtą bausmę subendrinti su 2014 m. gegužės 27 d. Kauno apylinkės teismo paskirta bausme ir galutinę bausmę paskirti – laisvės atėmimą 1 metams 8  mėnesiams su 8 MGL dydžio (1 040 Lt) bauda, bausmę atliekant pataisos namuose.

Policijos nuotr./Artūras Ragauskas
Policijos nuotr./Artūras Ragauskas

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui, pažymima Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Airinė Šerelytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius