Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl įsilaužimo į Kauno savivaldybės tinklalapį bus kreiptasi į Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybą

Praėjusio antradienio vakarą programišiai buvo trumpam sutrikdę Kauno miesto savivaldybės interneto svetainės veiklą. Dėl šio incidento artimiausiu metu bus kreipiamasi į Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybą.
Kaunas.lt internetinė svetainė
Kaunas.lt internetinė svetainė

„Tikimės, kad Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybos pareigūnai nustatys įsilaužėlius ir jie turės atsakyti už savo veiksmus“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

„Mes išsiaiškinome tikslias aplinkybes, kaip programišiams pavyko patekti į mūsų tinklapį. Savo pagalbą mums pasiūlė ir Ryšių reguliavimo tarnybos specialistai, su kuriais sutarėme bendradarbiauti“, – tvirtino Kauno miesto savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Vytautas Augonis.

15min.lt primena, kad gegužės 28-osios vakarą užėję į tinklalapį Kaunas.lt, lankytojai buvo nukreipiami adresu Kaunas.lt/hacker, kur juos pasitiko užrašas „Hacked by NetSweepers“ bei kariškas maršas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius