Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl korupcijos teisiamo Evaldo Lementausko byloje liudijo Vidas Urbonavičius ir Juozas Imbrasas

Pirmadienį kyšininkavimu įtariamo buvusio Seimo nario ir buvusio Vilniaus vicemero Evaldo Lementausko baudžiamojoje byloje iš naujo liudijo pagrindinis bylos liudininkas konservatorius Vidas Urbonavičius ir buvęs Vilniaus meras „tvarkietis“ Juozas Imbrasas.
Juozas Imbrasas
Juozas Imbrasas / Luko Balandžio nuotr.

Jie patvirtino 2008, 2009 ir 2010 metais duotus parodymus.

V.Urbonavičius yra teigęs, kad pinigus jam E.Lementauskas siūlęs ant lapelių braižydamas įvairiausias schemas. Anot konservatoriaus, tuometinis „tvarkietis“ užrašydavo siūlomas sumas ir tai, kaip V.Urbonavičius turėtų balsuoti.

Baudžiamoji E.Lementausko byla atnaujinta praėjusių metų lapkričio 16 dieną, pasibaigus Seimo kadencijai ir šiam politikui praradus teisinę neliečiamybę. Mat Seimas anksčiau buvo netenkinęs prokurorų prašymo panaikinti E.Lemetausko imunitetą.

Pirmadienį teismo posėdyje liudydamas J.Imbrasas teigė, kad pagrindo jo, kaip sostinės mero, interpeliacijai rimto tuomet nebuvo, tiesiog vyko politiniai žaidimai, kuriais bandyta pakeisti merą.

„Pagrindo interpeliacijai rimto aš nemačiau. Vyko negražūs politiniai žaidimai, noras bet kokia kaina pakeisti merą. Ir tam buvo bet kokios priemonės pasitelkiamos“, – pirmadienį teismo posėdyje sakė J.Imbrasas.

Bylos duomenimis, 2007 metais būdamas sostinės vicemeru E.Lementauskas savivaldybės tarybos nariui konservatoriui V.Urbonavičiui per kelis kartus siūlė apie pusę milijono litų kyšių. Pinigai esą siūlyti už tai, kad konservatorius nepalaikytų jam ir tuometiniam merui Juozui Imbrasui rengiamų interpeliacijų. 

Pirmadienį ketinta apklausti ir socialdemokratą Romą Adomavičių, tačiau dėl nežinomos priežasties liudytojas neatvyko į teismo posėdį.

Liudytojai šioje byloje apklausiami iš naujo, nes to pageidavo kyšininkavimu kaltinamas ir dėl to teisiamas buvęs Seimo narys.

Buvęs „tvarkietis“ E.Lementauskas  dalyvavo praėjusių metų Seimo rinkimuose kaip savarankiškas kandidatas, tačiau į parlamentą nebuvo išrinktas.

E.Lementauskas savo kaltę neigia ir tikina tapęs provokacijos auka.

Kitas teismo posėdis Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme numatomas balandžio 3 dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius