2013 01 11 /16:25

Dėl mirtimi pasibaigusio išpuolio vienkiemyje Kėdainių rajone sulaikyta nusikaltėlių gauja

Trečiadienį, sausio 9 d., Gožių kaime (Kėdainių r.) esančiame vienkiemyje apie 13 val. kaimynas aptiko 68 metų moters A.D. lavoną. Nužudytajai buvo sumušta galva, matėsi kirstine žaizda kaktoje. Jos kojos ir rankos buvo surištos. Pagalbinėse patalpose aptiktas be sąmonės gulintis moters 77 m. vyras L.D. Jo rankos taip pat buvo surištos. Vyras patyrė sunkius galvos sužalojimus ir yra gydomas ligoninėje.Jo būklė sunki, bet stabili. Apie nusikaltimą policijai pranešė seniūnijos darbuotojai.
Sulaikytasis
Sulaikytasis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teisėsaugos pareigūnai ketvirtadienį sulaikė keturis įtariamuosius – du vyrus ir dvi moteris – dėl senutės nužudymo ir jos sutuoktinio sunkaus sužalojimų. Įtariama, kad užpuolikų tikslas buvo pinigai. Dar du, kaip įtariama tai pačiai nusikaltėlių grupuotei priklausantys vyrai, taip pat vakar sulaikyti Šiauliuose.

Nusikaltimas vienkiemyje, kurio gyventojai su užpuolikais nebuvo pažįstami, įvykdytas sausio 9 d. vakarą. Nusikaltimo įrankiai surasti įvykio vietoje. Įtariama, kad keli grupuotės nariai gali būti laisvėje. Visi sulaikytieji anksčiau teisti, kai kurie jų visai neseniai išleisti iš įkalinimo įstaigų.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vladimiras Kakoškin (d.), Vitoldas Guliavičius, Darius Žukauskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vladimiras Kakoškin (d.), Vitoldas Guliavičius, Darius Žukauskas

Apie žiaurų nusikaltimą penktadienį Kauno apygardos prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje pasakojo Kauno apygardos prokuratūra Vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vladimiras Kakoškin, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas ir Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

„Sulaikyti 4 asmenys – du vyrai ir moterys, jiems pareikšti įtarimai. Suimtųjų amžius nuo 20 m. iki 36 m. Vienam Kėdainių apylinkės teisme paskirta kardomoji priemonė suėmimas mėnesiui. Kiti trys taip pat pristatyti į teismą (du romų tautybės vyrai – į Kauno apylinkės, moteris – į Kėdainių rajono apylinkės teismą, – red. past.), bet dėl kardomųjų priemonių dar sprendžiama. Visi įtariamieji yra teisti už plėšimus, vagystes“, – V.Guliavičius.

Prokurorų teigimu, nusikaltėlių gauja Kauno ir Šiaulių apskrityse siautė nuo praėjusių metų. Įtariama, kad jie galėjo padaryti apie dešimt nusikaltimų, tarp jų – ir nužudymai.

Papildyta 16.25 val.: Kauno apylinkės teismas leido įtariamuosius suimti dviem mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius