Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl nuslėptų mokesčių automobilių prekeivis stos prieš teismą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Tauragės apskrities skyriaus tyrėjai baigė ikiteisminį tyrimą dėl Taurų kaime, Tauragės rajone, registruotos individualiosios įmonės savininko S.P. veiklos.
Automobiliai
Automobiliai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip teigiama FNTT pranešime, asmuo įtariamas, kad pardavinėdamas automobilius apgaulingai tvarkė apskaitą ir teikė neteisingus duomenis apie pajamas ir pelną. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, įtariamasis įmonės buhalterijoje neapskaitė daugiau nei 110 tūkstančių litų ir į valstybės biudžetą nesumokėjo 25 666 litų mokesčių.

FNTT Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, išaiškino, kad nuo 2007 m. sausio mėn. iki 2008 m. liepos mėn. individualiosios įmonės savininkas Lietuvoje fiziniams asmenims pardavė 23 transporto priemones. Prekiaudamas naudotais automobiliais S. P. dokumentuose (pažymose sąskaitose, kasos dokumentuose) nurodydavo mažesnę pardavimo kainą, nei realiai sumokėjo pirkėjai. Taip pat apskaitoje nebuvo fiksuojami pinigai, gauti iš pirkėjų už automobilių pirkimo–pardavimo dokumentų išrašymą.

Be to, ikiteisminio tyrimo metu patvirtintas faktas, kad S.P., siekdamas išvengti mokesčių, deklaruodamas 2007 metų įmonės pajamas, į pateiktą mokesčių administratoriui metinę pelno mokesčių deklaraciją įrašė neteisingus duomenis ir nedeklaravo 57 656 litų įmonės pajamų.

Tauragės rajono apylinkės prokuratūra, surašiusi kaltinamąjį aktą dėl individualiosios įmonės savininko įvykdytų nusikalstamų veikų, baudžiamąją bylą perduos nagrinėti Tauragės rajono apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius