-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl policijos pareigūno Visagine sumušto nepilnamečio pradėti du ikiteisminiai tyrimai

Ketvirtadienį viešojoje erdvėje pasirodė informacija apie tai, kad Visagino policijos pareigūnas sužalojo paauglį. Paaiškėjo, kad nepilnametis, puikiai žinomas tiek policijai, tiek kitoms tarnyboms, dėl jo chuliganiško elgesio ne kartą vyko tyrimai.
Muštynės
Muštynės / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pirminiais duomenimis, balandžio 21 d., apie 5 val., iš Visagine esančios kavinės išėję trys neblaivūs asmenys, tarp kurių buvo ir policijos pareigūnu dirbantis, tačiau ne tarnybos metu, neuniformuotas pareigūnas, sulaukė priekabių ir kaltinimų iš 170-175 cm ūgio nepažįstamojo, kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo nepilnametis, dėl neva anksčiau nuskriausto jo draugo.

Trijulė nepažinojo vienam iš jų kaltinimus metusio asmens, kuris, liudininkų teigimu, įžūliai elgdamasis, sukvietė dar apie 10 jaunuolių ir išprovokavo muštynes.

Policijos departamento duomenimis, muštis puolė tiek nepilnametis, tiek vienas iš priėjusiųjų. Vienam iš trijulės kliuvo smūgiai kumščiais, o pargriuvus – kojomis.

Ne tarnyboje buvęs pareigūnas mėgino skirti muštynių dalyvius. Netrukus iš stebinčiųjų tarpo pasigirdus žodžiui „policija“, perspėjančiam apie pastebėtą artėjantį policijos automobilį, todėl muštynės nutrūko, o muštynių dalyviai išsilakstė.

Tas pats nepilnametis pasileido bėgti, tačiau jį vijęsis neuniformuotas pareigūnas, nepaleisdamas iš akių ir perspėdamas, kad sustotų, nes jį vejasi policijos pareigūnas, sulaukė priešingos reakcijos, todėl, pasivijęs nepilnametį, mėgino sulaikyti.

Nepilnametis aktyviais veiksmais priešinosi, jam pavyko išsisukti iš pareigūno, tačiau netoli nubėgus, jis vėl buvo sučiuptas ir prispaustas prie žemės, laukiant kol atvyks policija.

Netrukus privažiavusiems pareigūnams nepilnametis buvo perduotas. Muštynių metu daugiausia smūgių ir spyrių patyrusiam vaikinui nustatytas dešinės rankos lūžis.

Policijos pareigūnai apie 6 val. į Visagino policijos komisariatą pristatė du muštynėmis įtariamus jaunuolius.

Per penkiolika minučių buvo patikrintas abiejų asmenų neblaivumas, vienam iš jų – A.L., gimusiam 1994 m., nustatyta 2,02 prom. alkoholio, kitam nepilnamečiui, kuris bėgo nuo pareigūno ir policijos komisariate apie save jokių duomenų pareigūnams nepateikė, nustatyta 0,96 prom. alkoholio.

Vėliau pareigūnai nustatė nepilnamečio asmenybę, paaiškėjo, kad tai ne kartą į policijos akiratį anksčiau patekęs asmuo.

A.L. uždarytas į areštinę, o išsiaiškinus nepilnamečio tapatybę, 7 val. 20 min. policijos pareigūnai pranešė nepilnamečio motinai apie policijos komisariate atsidūrusį sūnų.

Šis nepilnametis puikiai žinomas tiek policijai, tiek Visagino savivaldybės administracijos vaiko teisių apsaugos skyriui.

Jo atžvilgiu buvo pradėti keli ikiteisminiai tyrimai dėl kitų asmenų sumušimo, tačiau paaugliui nesulaukus tokio amžiaus, nuo kurio jis gali atsakyti pagal baudžiamuosius įstatymus, ikiteisminiai tyrimai nutraukti.

Dėl jo chuliganiško elgesio administracinėn atsakomybėn traukti tėvai, jo chuliganiškas elgesys svarstytas Vaiko gerovės komisijoje.

Dėl šio incidento šiuo metu pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Vienas ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal sumušto ir rankos lūžį patyrusio jaunuolio pareiškimą.

Kitas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl pareigūno veiksmų, sulaikant nuo policijos bėgusį nepilnametį, kuris, viešoje erdvėje teigė, kad muštynėse nedalyvavo, o nuo policijos bėgo, nes buvo neblaivus nepilnametis ir tuo metu jam ši išeitis pasirodė priimtiniausia.

Jei paaiškės, kad policijos pareigūnas, ne tarnybos metu, viešoje vietoje sulaikydamas galimai teisės pažeidimą padariusį paauglį ir galimai jį sužalojęs, viršijo savo įgaliojimus, jis taip pat bus traukiamas atsakomybėn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius