Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl vilkiko su cigarečių kontrabanda vagystės atleisti du muitininkai

Iš tarnybos Lietuvos Respublikos muitinėje atleisti du pareigūnai – Panemunės kelio posto viršininkas R.Mileris ir naktį, kai iš kelio posto saugomos teritorijos dingo vilkikas, budėjusios pamainos viršininkas A.Samalius, praneša Muitinės departamentas.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Muitinės departamento pranešime, dar du pareigūnai pažeminti tarnyboje – Panemunės kelio posto viršininko pavaduotojas J.Pūkas ir posto pamainos viršininkas Z.Brežinskis. Sprendimai priimti vadovaujantis tarnybinio patikrinimo, kurį atliko Klaipėdos teritorinė muitinė, išvada.

Dėl įvykio Panemunės kelio poste atliekami dar du tyrimai: policijos, muitinės ir prokuratūros – dėl nusikalstamos veikos, Muitinės departamento – dėl kitų susijusių su šiuo įvykiu aplinkybių.

Klaipėdos TM tarnybinis patikrinimas yra pirmasis, susijęs su vilkiko dingimu iš Panemunės kelio posto, kuris jau baigtas ir jo išvados įgyvendintos. Jo metu nustatyta, kad minėti pareigūnai netinkamai organizavo muitinės posto darbą, neužtikrino tinkamos sulaikytos transporto priemonės ir krovinio apsaugos, dėl to į muitinės teritoriją galėjo patekti pašaliniai asmenys, o transporto priemonės, esančios posto teritorijoje, galėjo išvykti be muitinės kontrolės.

Įvykiui ištirti buvo sudaryta Tarnybinio tyrimo komisija ir Muitinės departamente. Ji konstatavo, kad su įvykiu gali būti susiję kiti muitinės pareigūnai, todėl atlieka tarnybinį patikrinimą ir dėl kitų muitinės pareigūnų veiksmų.

Taip pat informuojama, kad įvykiui Panemunės kelio poste ištirti, atsižvelgiant į galimai didelę ikiteisminio tyrimo apimtį, nusikaltimo organizuotumo lygį ir kitas aplinkybes, Klaipėdos apygardos vyr. prokuroro nutarimu sudaryta jungtinė tyrimo grupė iš prokuratūros, policijos ir muitinės pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius