-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Demaskuota „Nike“, „Adidas“ ir „Puma“ klastočių už milijonus litų į Lietuvą atgabenusi gauja

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo padalinių pareigūnai sėkmingai baigė kelis mėnesius trukusią operaciją, per kurią išaiškinta grupė asmenų, organizavusių sportinių drabužių ir sportinės avalynės su falsifikuotais prekių ženklais „Nike“, „Adidas“ ir „Puma“ įvežimą iš Kinijos į ES šalis apgaule išvengiant muitinės kontrolės bei privalomų sumokėti mokesčių.
Suklastotos prekės
Klastotė / Policijos nuotr.
Temos: 2 Puma Adidas
Policijos nuotr./Suklastotos prekės
Policijos nuotr./Suklastotos prekės

Kaip informuoja policija, per operaciją sulaikyti Lietuvos Respublikos piliečiai A.D. (gim.1961 m. ) ir R.Š. (gim. 1973 m.), kurie organizavo vežimus, bei krovinį gabenęs mūsų šalies pilietis R.M. (gim. 1965 m.). Jo vairuojamame vilkike su priekaba aptikta beveik 8,5 tonos Kinijoje pagamintų prekių su falsifikuotais pasaulyje garsių sportinės aprangos ir avalynės gamintojų ženklais, skirtų parduoti Lietuvoje bei kitose ES šalyse.

Preliminariais skaičiavimais, sulaikyto krovinio vertė viršija 1 mln.  litų.

Policijos nuotr./Sandėlis
Policijos nuotr./Sandėlis

Policijos pareigūnai atlikdami kratas sandėlyje, esančiame Lentvario miestelyje, aptiko didelį kiekį – daugiau kaip 25 tonos – neteisėtai iš Kinijos įvežtų sportinių drabužių ir sportinės avalynės, taip pat pažymėtų suklastotais prekių ženklais „Nike“, „Adidas“ ir „Puma“, kurių vertė viršija 2 mln. litų.

Suklastoti sportiniai drabužiai ir sportinė avalynė iš Kinijos į Lietuvą išvengiant muitinės kontrolės atkeliaudavo per Rygos jūrų uostą. Asmenys, organizavę klastotos sportinės produkcijos įvežimą iš Kinijos, falsifikuotomis prekėmis aprūpindavo ne tik didžiųjų Lietuvos miestų prekyvietes, bet ir kaimynės Latvijos  prekeivius.

Sprendžiant iš tyrimo metu surinktų duomenų galima pagrįstai įtarti, kad minėta grupė apgaule išvengė daugiau nei 1 mln. litų privalomų sumokėti pridėtinės vertės ir muito mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius