Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Demaskuoti Mokesčių inspekcijos darbuotojais prisistatydavę sukčiai

Šiaulių miesto policijos pareigūnai, tirdami praėjusios savaitės telefoninio sukčiavimo atvejį, kai Mokesčių inspekcijos darbuotojais apsimetę asmenys iš 87 metų šiaulietės išviliojo 8 100 litų, surinko pakankamai daug naudingos informacijos ir rugsėjo 29 d. surengė operaciją. Jos metu buvo sulaikyti tie patys sukčiai, mėginę apgauti dar vieną senolę.
Vagis
Vagis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Mokesčiai Pinigai

Šįkart skambučio laidiniu telefonu sulaukė 81 metų Ukmergės gatvės gyventoja. Skambintojas prisistatė esąs iš Mokesčių inspekcijos ir pranešė, kad reikia deklaruoti namuose turimus pinigus. Jis pažadėjo netrukus atsiųsti kurjerį, kuris ir surašys turimų pinigų banknotų numerius.

Močiutei ilgai laukti neteko. Netrukus prie namo priartėjo taksi, iš jo išlipo du jaunuoliai. Tik tada, kai vienas, žvalgydamas aplinką, atsargiai praslinko pro moters namą, kitas pravėrė jo duris. Šis vaikinas buvo solidžiai apsirengęs, rankoje laikė aplanką. Senolė pinigus jau buvo paruošusi – 8 200 litų.

„Mokesčių inspektorius“ iš pradžių apžiūrinėjo banknotus, o paskui staiga spruko pro duris. Netikėtumo ištikta ir po minutės amą atgavusi moteris – iš paskos.

Abu sukčiai sušoko į taksi, tačiau niekur nuvažiuoti nespėjo. Pasaloje buvę kriminalistai ištraukė juos iš automobilio, uždėjo antrankius ir nuvežė į areštinę.

Sulaikyti šiauliečiai 33 metų N.M. ir 23 metų T.J. areštinėje atsiduria nebe pirmą kartą. Pirmasis už vagystes ir plėšimus teistas jau 8 kartus, antrasis už vagystes – 5 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius