-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dembaviškę gyvą sudeginusio J.Jakubaičio brolis Vidas taip pat nuteistas už nužudymą

Panevėžyje nuteistas 37 metų Vidas Jakubaitis, kuriam Panevėžio apygardos prokuratūra pareiškė kaltinimus dėl tyčinio nužudymo iš chuliganiškų paskatų. Tai jau antras tos pačios šeimos atstovas, į teisiamųjų suolą sėdęs dėl žmogžudystės. Pernai nuosprendį dėl didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusio žiauraus nepilnametės nužudymo išgirdo jaunesnysis nuteistojo brolis, nuteistas už jaunos dembaviškės išžaginimą ir sudeginimą.
Kaliniai už grotų
Kaliniai už grotų / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

V.Jakubaitis pripažintas kaltu šiemet, kovo 26-osios vakarą, bute Panevėžyje tyčia, iš chuliganiškų paskatų nužudęs 55 metų vyriškį. Įtariama, kad išgertuvių metu V.Jakubaitis vieną kartą peiliu dūrė pažįstamam į krūtinę ir pasišalino. Sužeistas vyriškis atsigulė miegoti ir mirtinai nukraujavo. Negyvą svečią rytą aptiko buto šeimininkai, buvo iškviesta policija.

Ir ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai metu, ir bylą nagrinėjant Panevėžio apygardos teisme V.Jakubaitis  atsisakė duoti parodymus. Vyriškis neigė savo kaltę.

Panevėžio apygardos teismas rugsėjo 2 dieną V.Jakubaitis pripažino kaltu dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų ir skyrė jam laisvės atėmimo bausmę – 14 metų nelaisvės.

Išgarsino tragedija Dembavoje

Pernai gruodį laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė buvo skirta dviem metais jaunesniam Vido Jakubaičio broliui Juliui Jakubaičiui.

Pastarąjį bei jo 23 metų bendrą Panevėžio apygardos teismas pripažino kaltais dėl didelio visuomenės atgarsio sulaukusio nusikaltimo – 2013 m. rugsėjo 21 d. išžaginus ir nužudžius nepilnametę Panevėžio rajono gyventoją. Lapkričio mėnesį Lietuvos Apeliaciniame teisme bus toliau nagrinėjami šių nuteistųjų skundai. Abu teismo prašė skirti jiems psichiatrijos ekspertizę.

Be to, J.Jakubaitis apeliaciniame skunde dar prašė jį išteisinti dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis ir nusikaltimo slėpimo, bet pripažino kaltę dėl nepilnametės išžaginimo, prašydamas už tai skirti kuo švelnesnę bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius