-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dembaviškės nužudymu kaltinamas Julius Jakubaitis už kitus praeityje padarytus nusikaltimus nubaustas trejiems metams nelaisvės

Nepilnametės Dembavos gyventojos išprievartavimu ir nužudymu sudeginant merginą automobilio bagažinėje kaltinamas Julius Jakubaitis išgirdo nuosprendį kitoje byloje. Žmonos sumušimu ir vagyste kaltinamas vyras už šiuos nusikaltimus nubaustas trejų metų laisvės atėmimo bausme.
Juliaus Jakubaičio teismas
Juliaus Jakubaičio teismas / Tomo Markelevičiaus nuotr

Panevėžio miesto apylinkės teismas už grotų trejiems metams J.Jakubaitį pasiuntė jį pripažinęs kaltu dėl vagystės iš alaus baro ir smurto prieš žmoną. Vagystė išaiškėjo tik tuomet, kai J.Jakubaitis ir Deividas Antanaitis buvo sulaikyti įtariant juos padarius kraupų nusikaltimą – išprievartavus ir gyvą sudeginus nepilnametę.

Pareigūnai, patikrinę J.Jakubaičio pirštų atspaudus nustatė, kad dar 2005-aisiais metais tas pats asmuo apiplėšė alaus barą. Tuomet pavogtas kasos aparatas su 150 litų, dingo cigaretės.

Tomo Markelevičiaus nuotr/Juliaus Jakubaičio teismas
Tomo Markelevičiaus nuotr/Juliaus Jakubaičio teismas

Praėjusiais metais J.Jakubaitis su teisėsauga dar kartą susidūrė tuomet, kai pakėlė ranką prieš žmoną. Jis sudavė keletą smūgių į veidą ir moteriai sulaužė nosį. Nuteistasis J.Jakubaitis savo kaltę kategoriškai neigė ir tvirtino, kad žmonai trenkė visai to nenorėdamas, atsitiktinai.

Nors J.Jakubaičiui teismas skyrė tejus metus nelaisvės, tačiau kitoje byloje vyrui gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Itin kraupiu septyniolikmetės dembaviškės nužudymu kaltinamą J.Jakubaitį ketinama nubausti laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausme. Manoma, kad šią bylą teismas atversti turėtų dar šiemet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius