Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtis tūkstančių nelegalių tablečių gabenusi alytiškė liks laisvėje: neteko tik mašinos

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme nuosprendį išgirdo kontrabanda ir neteisėtu disponavimu dideliu ar labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kaltinta 43-ejų metų Alytaus rajono gyventoja Violeta Šivickienė.
Sulaikyta vaistų kontrabanda
Vaistų kontrabanda/ Asociatyvi nuotr. / Vilniaus muitinės nuotr.

Kaip informuoja Kauno apygardos teismas, V.Šivickienė 2015 m. rugpjūtį buvo sulaikyta Lietuvos Respublikos Kauno teritorinės muitinės Kybartų kelio poste lengvuoju automobiliu iš Kaliningrado srities gabenanti 500 vnt. tablečių vaistinio preparato „Fenazepam“, 120 buteliukų vaistinio preparato „Valokordin“, 48 buteliukus „Naftizin“, 32760 kapsulių „Omeprazol“, taip pat 3040 pakelių cigarečių.

Teismas pripažino V.Šivickienę kalta ir nusprendė skirti jai laisvės apribojimą vieneriems metams, uždraudžiant šiuo laikotarpiu kirsti Lietuvos ir Rusijos sieną, o jai priklausantį lengvąjį automobilį konfiskuoti.

Leidžiamą kiekį iš Rusijos Federacijos vežamų prekių ji turėjo krepšyje, o kita dalis buvo paslėpta automobilio kėbulo konstrukcijose.

Kaltinamoji pripažino gabenusi vaistus, tačiau tvirtino, kad vaistai buvo skirti jos ir jos artimųjų reikmėms, o kad juose yra draudžiamų psichotropinių medžiagų, teigė nežinojusi.

Šį kaltinamosios teiginį patvirtino byloje esantys medicininiai dokumentai, rodantys kad V.Šivickienei ir šiuo metu skiriami panašios sudėties, kaip ir vieni iš jos gabentų, vaistai. Ši aplinkybė, taip pat ir apklausto eksperto paaiškinimai leido teismui daryti išvadą, kad vaistus V.Šivickienė ketino vartoti pagal paskirtį, o ne kaip psichotropinę priemonę. Ir nors kaltinamoji nesuvokė, jog įsigijo ir gabena labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos, ji suprato, kad minėtas prekes veža neteisėtai.

Įvertinęs bylos aplinkybes, teismas sprendė, kad V.Šivickienės padarytas nusikaltimas nėra tipinis, o kaltininkė nėra tiek pavojinga, kad jai reikėtų skirti realią laisvės atėmimo bausmę. Teismo manymu, laisvės atėmimo bausmės skyrimas aiškiai prieštarautų teisingumo principui ir nepasiektų bausmei keliamų tikslų, o net ir atidėjus laisvės atėmimo bausmės vykdymą, ši bausmė nebūtų proporcinga padarytos nusikalstamos veikos pobūdžiui.

Taigi, įvertinęs bylos aplinkybes, teismas pripažino V.Šivickienę kalta ir nusprendė skirti jai laisvės apribojimą vieneriems metams, uždraudžiant šiuo laikotarpiu kirsti Lietuvos ir Rusijos sieną, o jai priklausantį lengvąjį automobilį konfiskuoti.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius