Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Desperatiškas Kauno sodininko patarimas nusikaltėliams: „Eikite vogti penktadieniais!“

Kauno rajone nuo vagių nukentėjęs Donatas prasitarė nežinantis, dėl ko nuliūdo labiau – ilgapirščių pridarytų nuostolių bei rūpesčių ar Kauno rajono policijos neveiklumo. Įtariamąjį pats beveik pričiupęs vyras susidarė įspūdį, kad pareigūnai operatyviai ištirti nusikaltimo neturėjo nei noro, nei galimybių. Iš nevilties Donatas nusikaltėliams desperatiškai pataria: „Susiruošėte vogti? Darykite tai penktadienį po pietų. Iki pirmadienio niekam nebūsite įdomūs!“
Vagis
Vagis / Photos.com nuotr.

Nukentėjusysis 15min.lt pasakojo, kad į sodų bendriją Kauno rajone prie Drąseikių karjero su šeima susiruošė penktadienį vakare.

„Nuvykome gana vėlai. Apie 22 val. žmona antrame aukšte rūpinosi vaikais, o aš kelioms minutėms išėjau atsinešti iš šulinio vandens. Pakeliui mačiau keistoje vietoje paliktą Audi automobilį, dar priėjau pažiūrėti iš arčiau, tačiau nieko įtartino viduje nepastebėjau ir netrukus patraukiau namo“, – pasakojo Donatas.

Kai buvo visai arti savo sodybos, jis išvydo iš sodo namelio sprunkantį nepažįstamą vaikiną. Šeimininkas iškart suprato – tai vagis. Pastarasis nuskuodė prie Donato matytos mašinos, šoko vidun, kur jo laukė bendrininkas, ir jiedu skubiai pasišalino. Donatas bėglį vijosi ir nufotografavo „Audi“ priekį, tačiau po ratais nelindo – nutarė kviesti policiją.

Donato nuotr./Įtariamojo automobilio „Audi“ priekis
Donato nuotr./Įtariamojo automobilio „Audi“ priekis

Pareigūnai atvyko maždaug po pusvalandžio ir įformino vagystę. Nusikaltėlis iš sodo namo buvo spėjęs pasičiupti Donato ir jo sutuoktinės pinigines bei moters mobilųjį.

„Aš iškart susitaikiau, kad tų daiktų nebeatgausim, juolab tai nėra kažkoks ypatingas turtas. Tačiau kodėl nenubausti vagies, jei galima jį nesunkiai pagauti, galbūt netgi su įkalčiais?“, – retoriškai klausė Kauno rajono sodininkas.

„Galų gale, esame mokomi elgtis pilietiškai ir tikėti, jog mano policija mus saugo“, – pridūrė pašnekovas.

Apėmė nusivylimas

Donato supratimu, pareigūnai pagal numerius galėjo iškart patikrinti, kam priklauso „Audi“ automobilis.

„Tačiau paskambinęs į Kauno apskrities policiją išgirdau, kad kol kas tyrimas nevyksta, nes Kauno rajono komisariato pareigūnai savaitgaliais poilsiauja, medžiaga kažkam bus perduota tik pirmadienį. Vadinasi, nusikaltėliams duodama laiko jų grobį išparduoti, išparceliuoti. Nesuprantu tokio atsainumo“, – sakė apvogtas vyras.

Jis prisipažino, kad pasijuto paliktas teisėsaugos likimo valiai. „Nei manęs kas nors prašė telefono IMEI kodo, kad galėtų jo ieškoti, nei patarė, kur kreiptis, kad mano vardu nusikaltėliai, pavyzdžiui, neprisirinktų greitųjų kreditų. Tas pareigūnų atsipalaidavimas glumina“, – nusivylimo neslėpė apvogtasis.

Ką gali ir ką suspėja policija?

Pareigūnai visada deklaruoja siekį ištirti kiekvieną nusikaltimą bei suteikti visokeriopą pagalbą jos laukiantiems visuomenės nariams. Tačiau fiziškai teisėsaugos galimybės dirbti 100 proc. operatyviai ir efektyviai – ribotos. Juolab vasarą, kai dalis pareigūnų atostogauja.

Išeitis – planuoti darbus pagal pačios policijos nustatytą vidaus tvarką, siekiant tinkamai sudėlioti prioritetus. Pareigūnai nuolat kartoja, kad negali sau leisti delsti ar vėluoti, kai iškyla grėsmė žmonių gyvybei arba susiklosto kita itin pavojinga situacija. Tuo tarpu turtiniai nusikaltimai, ypač palyginti smulkūs, gali būti tiriami ir neteikiant jiems pirmenybės.

Kauno apskrities ar rajono policijos atstovų komentaro konkrečiai apie Donato papasakotą atvejį 15min.lt tikisi sulaukti antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius