Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Detektyvas su Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi apdovanoto policininko „Audi A8“

Savaitgalį į tikrą detektyvinę istoriją pateko prieš metus Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi apdovanoto sostinės policininko automobilis „Audi A8“. Patekęs į avariją, automobilis iš įvykio vietos nuvažiavo. Vėliau jis buvo rastas, tačiau be valstybinių numerių. O dar po kiek laiko automobilių vagystes tiriančiame policijos padalinyje atsirado savininko pareiškimas, kad mašina pavogta.
Per avariją buvo sudaužytas „Audi A8“ priekis
Per avariją buvo sudaužytas „Audi A8“ priekis / 15min.lt nuotr.

Istorija prasidėjo naktį iš penktadienio į šeštadienį. Apie 1.58 val. Vilniuje, Rinktinės g. ir Šeimyniškių g. sankirtoje tamsios spalvos automobilis Audi trenkėsi į taksi automobilį ir iš įvykio vietos nuvažiavo. Žmonės per avariją nenukentėjo.

Vilniaus policija buvo informuota, kad Audi nuvažiavo Žirmūnų link. Tad kol vieni policijos pareigūnai tvarkė avarijos, iš kurios vienas dalyvis paspruko, formalumus, kiti pradėjo ieškoti bėglio.

15min.lt nuotr./„Audi A8“ aptiktas be valstybinių numerių
15min.lt nuotr./„Audi A8“ aptiktas be valstybinių numerių

Netrukus Žirmūnų g. iš avarijos pasprukęs automobilis buvo surastas. Paaiškėjo, kad taksistą taranavo 1999 m. laidos Audi A8.

Automobilis buvo aptiktas be valstybinių numerių. Po kiek laiko buvo nustatyta, kad automobilio savininkas - Vilniaus policijos patrulių rinktinės pareigūnas T.U. (pavardė redakcijai žinoma - red. past.), kuris šiuo metu serga ir turi nedarbingumo lapelį.

Tą pačią dieną Vilniaus autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyrius gavo automobilio savininko pareiškimą, kad automobilis Audi A8 buvo pavogtas iš sostinės pakraštyje esančių sodų.

Vilniaus apskrities VPK Viešųjų ryšių poskyrio specialistai 15min.lt žurnalistui patvirtino, kad į detektyvinę istoriją patekęs automobilis iš tiesų priklauso sostinės policijos pareigūnui.

„Kas vairavo automobilį ir sukėlė eismo įvykį, kol kas nežinoma. Vėliau automobilis rastas be vairuotojo, o savininkas parašė pareiškimą dėl vagystės“, - sakė Vilniaus VPK atstovai.

Šiuo metu dėl šios istorijos atliekami net trys tyrimai. Kelių policija aiškinasi avarijos aplinkybes, kriminalinė policija tiria automobilio savininko pareiškimą dėl vagystės. Dėl įvykio tarnybinį patikrinimą pradėjo ir Vilniaus apskrities VPK Vidaus tyrimų skyrius.

Pareigūnas T.U. (gim. 1984 m.) per savo tarnybos laiką jau spėjo pasižymėti, prezidentė jį yra apdovanojusi Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi už tai, kad kartu su savo porininku gaisre išgelbėjo kelis mažamečius vaikus.

2010 m. vasario 12 d. naktį Vilniaus čigonų taboro prieigose patruliavę pareigūnai pamatė, kad tabore dega namas. Policininkai iškvietė ugniagesius ir puolė gelbėti name buvusius vaikus.

Tąkart išplatintame Vilniaus policijos pranešime buvo skelbiama, kad išnešę iš ugnies vaikus, pareigūnai nepabūgo liepsnos ir, nelaukdami gelbėtojų, iš degančio pastato dar ištempė tris dujų balionus, atrišo bei paleido šunis, iš kiemo išstūmė automobilį. Atskubėjusiems ugniagesiams beliko užgesinti liepsnojantį namą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius