Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Devyni svetimas banko korteles pamėgę vaikinai išgirdo Trakų teismo nuosprendį

​Dėl svetimo turto vagysčių bei naudojimosi svetima mokėjimo kortele nuteisti devyni kaltinamieji.
Internetinė bankininkystė
Asociatyvinė iliustracija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trakų rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo devyni kaltinamieji Deividas Špiliauskas, Daugvydas Vansevičius, Titas Bagdanavičius, Mindaugas Kvetkovskis, Aurimas Baškevičius, Tomas Lizūnas, Modestas Januliavičius, Egidijus Patinskas ir Marius Almintas pripažinti kaltais dėl svetimo turto vagysčių bei neteisėto įgijimo ir naudojimosi svetima mokėjimo kortele.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad kaltinamieji 2009 – 2010 metais, veikdami bendrininkų grupėmis, Vievyje, Elektrėnų savivaldybėje, pasikėsino pagrobti bei pagrobė turto iš nukentėjusiųjų R.S., I.R., D.Č. ir S.G., šiais veiksmais padarydami nukentėjusiems 4 882 litų žalą.

Kaltinamieji neteisėtai atliko penkias finansines operacijas su svetima, J.S.K. vardu  išduota mokėjimo kortele, kai 2010 metų balandį, atėję į prekybos centrą „Leader Price“, esantį Vievyje ir išsirinkę prekių, atsiskaitė šia mokėjimo kortele.

Bylos nagrinėjimo metu taip pat nustatyta, kad J.S.K. priklausančią mokėjimo kortelę neteisėtai įgijo kaltinamasis D.Špiliauskas, kuria pasinaudojęs, t.y. atsiskaitęs už prekes prekybos centre „Leader Price“, esančiame Vievyje, perdavė kortele naudotis kitiems bendrininkams.

Skirdamas bausmes, teismas atsižvelgė į kaltinamųjų asmenybes, padarytų nusikaltimų skaičių bei sunkumą, į tai, kad kaltinamieji visiškai pripažino savo kaltę dėl padarytų nusikaltimų ir nuoširdžiai gailėjosi, o kaltinamieji D.Špiliauskas, A.Baškevičius ir T.Bagdanavičius iš dalies atlygino žalą nukentėjusiesiems. Taip pat atsižvelgta į kaltinamųjų atsakomybę sunkinančią aplinkybę – nusikaltimų padarymą bendrininkų grupėje. 

Teismas kaltinamiesiems D.Špilevičiui, D.Vansevičiui ir M.Kvetkovskiui, paskyrė laisvės atėmimo bausmes, jų vykdymą atidedant ir skiriant auklėjamojo poveikio priemones, kaltinamiesiems T.Bagdanavičiui, M.Almintui – laisvės atėmimo bausmes, kaltinamiesiems A.Baškevičiui, T.Lizūnui, M.Januliavičiui ir E.Patinskui – laisvės apribojimo bausmes.

Taip pat teismas dėl svetimo turto vagysčių solidariai iš kaltinamųjų priteisė nukentėjusiesiems likusią neatlygintos žalos sumą – 1 983,98 lito.

Teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui, pažymima Trakų rajono apylinkės teismo teisėjo padėjėjos, atstovės spaudai Irmos Sanvaitytės pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius