-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Devyniolikmetis ėmė greituosius kreditus brolio vardu, bet be jo žinios

Panevėžio miesto apylinkės teismas baigė nagrinėti baudžiamąją bylą ir panevėžietį K.E. pripažino kaltu dėl dokumento suklastojimo, neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės, jos duomenų panaudojimo ir sukčiavimo.
Litai, lengvi pinigai
Asociatyvinė iliustracija: litai, lengvi pinigai / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Teismas nustatė, kad K.E. neteisėtai įgijo savo brolio L.E. internetinės bankininkystės ir sąskaitos prisijungimo bei identifikavimo duomenis. Devyniolikmetis slapta užsirašė brolio internetinės bankininkystės slaptažodžius ir registruodamasis greitųjų kreditų interneto svetainėse ėmė jo vardu kreditus. Pinigus jis pervesdavo į savo sąskaitą ir  vėliau išgrynindavo bankomate.

2013 metų sausio–gegužės mėnesiais kaltinamasis įvykdė 28 nusikalstamas veikas.

Bylos duomenimis, vaikinas įvykdė iš viso 28 nusikalstamas veikas.

Skirdamas K.E. bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis visiškai prisipažino padaręs nusikaltimus, dėl savo elgesio nuoširdžiai gailisi. Jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Kaltinamasis anksčiau neteistas, administracine tvarka nebaustas, niekur nedirba.

„Remiantis aplinkybe, kad byla išnagrinėta atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą, kaltinamasis K.E. savo kaltę dėl nusikalstamų veikų padarymo pripažino visiškai, jam paskiriama bausmė, kuri vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 641 straipsniu tuo pačiu nuosprendžiu sumažinama vienu trečdaliu“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Teismas skyrė K.E. galutinę subendrintą bausmę  – 60 parų areštą. Kaltinamasis tiek parų jau išbuvo suimtas, todėl konstatuota, kad bausmę jis yra atlikęs.

Civilinius ieškinius teismas tenkino visiškai ir iš kaltinamojo K.E. priteisė: 300 Lt nukentėjusiajam L.K. , 2620,51 Lt UAB „4finance“ ir  338,04 Lt UAB „Kubis“ turtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis dar neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka, pažymima Panevėžio miesto apylinkės teismo atstovės ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Dianos Armonienės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius