Didžiojoje Britanijoje nubaustas padirbtomis banko kortelėmis atsiskaitydavęs lietuvis

Saugumo spraga vienam didžiausių Jungtinėje Karalystėje prekybos tinklų kainavo tūkstančius svarų sterlingų, kai ja pasinaudojo sukčiai iš Rytų Europos. Dėl šio nusikaltimo buvo sučiuptas ir nubaustas lietuvis, rašo britų laikraštis „The Northern Echo“.
Kreditinės kortelės
Kreditinės kortelės / „Scanpix“ nuotr.

Nuo sukčių labiausiai nukentėjo Didžiosios Britanijos šiaurės rytuose esantys prekybos centrai „Sainsbury’s“. Sukčiai išsiaiškino, kad prekybos tinklo parduotuvėse galima panaudoti padirbtas kredito korteles, kurių dėl techninių priežasčių nefiksuoja kortelių aparatai. Vagišiai parduotuvėse pirkdavo prekių ir dovanų čekių ne daugiau kaip už 100 svarų sterlingų vienu metu. Dovanų čekiai vėliau būdavo parduodami.

Viskas paaiškėjo, kai šių metų liepą Darlingtone buvo suimtas gaujai priklausęs dvidešimtmetis lietuvis. Edvinas Masilionis sukėlė įtarimų vieno prekybos centro apsaugininkui pirkdamas daug dovanų čekių. Vėliau pas jį buvo rastos trys padirbtos kreditinės kortelės. Tai buvo tikrų Vokietijos ir JAV piliečiams priklausančių „American Express“ kortelių kopijos. Patikrinę korteles prekybos centro darbuotojai labai nustebo, kad jų aparatai nefiksuoja, jog kortelės padirbtos.

Teismo proceso metu paskelbta, kad ši saugumo spraga prekybos tinklui „Sainsbury’s“ vien tik šalies šiaurės rytuose per savaitę kainuodavo 12 tūkst. svarų sterlingų. Nors prekybos tinklas šio incidento nekomentuoja, spėjama, kad techninė spraga jau pašalinta.

E.Masilionis į Didžiąją Britaniją atvyko iš Vilniaus beveik prieš trejus metus ieškodamas darbo. Vaikinas darbą rado, tačiau vėliau jo neteko. Ėmė augti skolos. Galiausiai Edvinas buvo supažindintas su vyru, vardu Olegas. Lietuviui buvo duota krūvelė padirbtų kortelių ir liepta eiti pirkti prekybos centruose. Lietuvoje E.Masilionis jau buvo teistas dėl sukčiavimo.

Didžiojoje Britanijoje teismas E.Masilioniui skyrė viešųjų darbų. Iki teismo sukčius buvo laikomas suimtas keturis mėnesius, todėl reali laisvės atėmimo bausmė jam neskirta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius