Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 08 /17:02

Didžiulės ugniagesių pajėgos lėkė į „Panoramą“ – parkinge užsidegė automobilis

Vilniaus prekybos centro garaže – pavojingas, tačiau laiku pastebėtas gaisras. Netvarkinga „Renault Espace“ automobilio elektros instaliacija sukėlė ant kojų 7 ugniagesių ekipažus, taip pat greitąją ir policiją. Pavojus likviduotas be rimtesnių padarinių ir pirmiausia paties „Renault“ savininko pastangomis.

Pranešimas apie įvykį gautas pirmadienį 15.14 val.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė 15min redakciją informavo, kad į prekybos centrą išsiųsti iškart 6 autocisternų ekipažai ir ugniagesių mobiliojo štabo automobilis.

Paaiškėjo, kad pirmame požeminiame aukšte (jų yra du) ėmė rūkti „Renault Espace“ automobilis, stovėjęs prie įėjimo į „Rimi“ parduotuvę. 

Atsižvelgiant į objekto dydį ir galimą gaisro pavojingumą, į Saltoniškių gatvę išsiųstos didžiulės pajėgos, taip pat ir policijos, greitosios ekipažai. 

Tačiau „Renault“ gaisras neįsismarkavo, atvira ugnimi transporto priemonė neliepsnojo, tik iš po variklio dangčio veržėsi dūmai. 

Pirmuoju mašinos ir visos „Panoramos“ gelbėtoju tapo pats automobilio savininkas: jis atidarė vienatūrio variklio dangtį, užgesino svylančius laidus su savimi turėtu gesintuvu, atjungė akumuliatorių. 

Mat dūmai pasirodė kaip tik tuo metu, kai jis pats sėdo prie vairo, paleido variklį ir ketino išvažiuoti.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovai informavo, jog pareigūnai į gaisro vietą buvo iškviesti tam, kad reguliuotų eismą ir padėtų užtikrinti bendrą saugumą.

Preliminariais duomenimis, visa ši sumaištis kilo dėl netvarkingos „Renault Espace“ elektros instaliacijos. 

Pats „Renault“ savininkas 15min užtikrino, kad jo automobilis yra techniškai tvarkingas, itin prižiūrimas. Tuo tarpu elektros instaliacijos problemų gali kilti bet kokiame automobilyje, jo žodžiais tariant, net naujame „mersedese“.

Kas konkrečiai šiuo atveju sukėlė problemų, vilnietis dar nežino.

Panašaus masto sujudimas sostinės prekybos centro „Panorama“ požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje (-1 aukšte) buvo kilęs ir 2014-ųjų pavasarį, kai čia pradėjo rūkti automobilis „Opel Astra“. Lankytojai iškvietė ugniagesius. Paaiškėjo, jog automobilio saloną uždūmijo nuorūka. „Panoramos“ verslo centre dirbanti moteris paaiškino nenorėjusi šiukšlinti, todėl nutarusi cigaretę suvynioti į kosmetinę servetėlę ir išmesti ją vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius