Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingusios kaunietės Gabijos Boguševičiūtės paieškos vis dar bevaisės (papildyta 21.57 val.)

Kauno miesto apylinkės prokuratūra, bendradarbiaudama su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Asmenų paieškos skyriaus tyrėjais, ieškodami šių metų sausio 13 dieną be žinios dingusios kaunietės Gabijos Ingridos Boguševičiūtės, atliko daugybę ikiteisminio tyrimo veiksmų.
Draugų ir artimųjų ieškoma Gabija Boguševičiūtė
Draugų ir artimųjų ieškoma Gabija Boguševičiūtė / Asmeninio šeimos archyvo nuotr.

Prokurorų ir policijos pareigūnų teigimu, buvo apklausti G. Boguševičiūtės šeimos nariai, giminaičiau, pažįstami, kaimynai, studijų draugai, buvę bendradarbiai, įstaigų, kuriose studentė atliko praktiką, darbuotojai.

Pareigūnai tvirtina kruopščiai patikrinę ir visą iš gyventojų gautą informaciją. Iš viso policija sulaukė 16 pranešimų. Tyrėjai įvertino ir duomenis, gautus iš greitųjų kreditų teikimo įmonių bei trijų bankų, kuriuose G.I.Boguševičiūtė turi sąskaitas.

Atliekant tyrimą ištirti ir visų šeimos narių kompiuteriai. Pagal turimus dingusios merginos kompiuterio IP duomenis buvo nustatyti ir apklausti penki asmenys, su kuriais mergina pastaruoju metu bendravo pažinčių svetainėje hotnot.lt.

Taip pat buvo paimtos keturių asmenų mobiliojo ryšio telefonų abonentų išklotinės.

Ieškant dingusios G.I.Boguševičiūtės pėdsakų pareigūnai apžiūrėjo daugybę pastatų Kaune ir rajone: išnarstytas Pažaislis ir jo prieigos, „Jachtklubo“, Kauno marių plotai, iššukuotas Kauno miesto centras.

Keturračiais motociklais patikrintos teritorijos nuo Romainių kapinių iki Nevėžio upės, apžiūrėtas ir Lampėdžių miškas. Su parasparniais iš oro apžvelgta Nemuno upės atkarpa, kateriu patikrinta Nemuno pakrantė bei upės vaga nuo dviračių tako iki Lampėdžių.

Paskelbta tarptautinė paieška

Pasak Kauno apygardos prokuratūros atstovų, pareigūnai, gavę informacijos, kad G.I.Gobuševičiūtė prieš dingimą socialiniame tinklapyje Facebook bendravo su Turkijos ir Saudo Arabijos piliečiais, patikrino Kauno mieste esančius viešbučius. Paaiškėjo, kad nė vienas iš virtualių merginos pašnekovų į Lietuvą nebuvo atvykęs.

Tyrimo eigoje buvo patikrintos ir taksi paslaugas teikiančios firmos. Jų atstovų teirautasi, ar sausio 13-ąją nebuvo iškvietimų G.I.Boguševičiūtės namo adresu. Nustatyta, kad iškvietimų nurodytu adresu nebuvo gauta. Todėl tikėtina, kad mergina naudojosi ne taksi paslaugomis.

Pareigūnai išanalizavo ir informaciją apie tą dieną iš Lenkijos vykusius automobilius. Pareigūnams žinomų merginos pažįstamų automobilių numerių neužfiksuota.

Šiuo metu merginos paieška tęsiama tarptautiniu mastu. Pareigūnai neabejoja, kad anksčiau ar vėliau jos pėdsakai bus aptikti. Tokia viltimi gyvena ir G.I.Boguševičiūtės artimieji.

Už informaciją – pinigai (papildyta 21.57 val.)

Artimieji nepraranda vilties, kad mergina atsiras. Pasak Gabijos brolio Armino Boguševičiaus, svarbiausia nenuleisti rankų.

„Tariamės su vienu verslininku dėl premijos žmogui, kuris suteiktų vertingos informacijos apie Gabiją arba Skirmantę Skirgailaitę (dar viena šiemet be žinios dingusi kaunietė, kurios ieškoma Lietuvoje ir užsienyje, – aut. past.). 2 tūkst. litų už informaciją jau sutiko skirti muzikos klubas „Džem'Pub“. Deja, kol kas jokių naudingų žinių nesulaukėme“, – pasakojo A.Boguševičius.

Pasak jo, mintis, kad už vertingą informaciją žmonės būtų galima sumokėti piniginę premiją, kilo S.Skirgailaitės draugui. Šios kaunietės dingimo aplinkybės taip pat tebegaubiamos paslapties – nuo sausio 29-osios, kai dingo Skirmantė, apie ją artimieji neturi jokių tikrų žinių.

„Tiek jie, tiek mes esame sulaukę skambučių ir SMS žinučių, kurių autoriai siūlėsi papasakoti ką nors vertingo apie dingusias merginas, bet už tai norėjo pinigų. Tai lėmė sprendimą dėl premijos“, – kalbėjo A.Boguševičius.

Abiejų merginų dingimo istorijos skirtingos, tačiau pareigūnai dar neatmetė versijos, kad jos susijusios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius