-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingusios Linkuvos mergaitės surastos Plento kaime, miegančios automobilyje „VW Jetta“

Lietuvą sukrėtusi dviejų mergaičių dingimo istorija baigėsi laimingai. Mergaitės grįžo namo gyvos ir sveikos. Jos, anot pareigūnų, trečiadienio rytą buvo surastos Pakruojo rajono Plento kaime, miegančios nebenaudojamame automobilyje „VW Jetta“. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas. Nėra aišku, ar tikrai mergaitės visas naktis praleido mašinoje.
Domo 1979 m. „Volkswagen Jetta“
Asociatyvi nuotr. „Volkswagen Jetta“ / Norberto Daunoravičiaus/„Norbefilms“ nuotr.

Trečiadienio rytą namo grįžusios 11 ir 12 metų mergaitės įvarė nemažai baimės tėvams, rūpesčių pareigūnams ir nerimo visiems, sekusiems šią istoriją su greita atomazga.

Tikėtina, kad mergaitės būtų dar negrįžusios, jei ne informacijos priemonėse pasklidusi žinia apie pradingėles, sulaukusi didžiulio visuomenės dėmesio.

Rastos miegančios nenaudojamame automobilyje

Nuo rugsėjo 22-osios  vakaro Pakruojo rajone vykusi dviejų mergaičių paieška trečiadienio rytą baigėsi laimingai. Pakruojo rajone, Linkuvoje, gyvenančios draugės – vienuolikmetė ir dvylikametė buvo rastos Pakruojo rajone, Plento kaime.

Paskambino žmogus, kuris Plento kaime, prie negyvenamos sodybos neeksploatuojamame automobilyje „VW Jetta“ pastebėjo miegančias mergaites.

Rugsėjo 24-osios rytą Pakruojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė vienos dingusios mergaitės mamos telefoninio skambučio, jog mergaitės atsirado.

Mama pranešė, kad jai anksti ryte paskambino žmogus, kuris Plento kaime, prie negyvenamos sodybos stovinčiame neeksploatuojamame automobilyje „VW Jetta“ pastebėjo miegančias mergaites.

Mama, nuvykusi į nurodytą vietą, mergaites rado ir parsivežė namo. Mergaičių savijauta gera ir artimiausiu metu jos galės eiti į mokyklą.

Pirmadienį mergaičių pasigesta mokykloje. Mergaičių mamos beveik dvi paras ieškojo jų savarankiškai. Pirmadienį apie 18 valandą ryžosi kreiptis į policiją. Kitą dieną žinia apie dingusias mergaites apskriejo visą Lietuvą. Pasipylė kalbos apie vaikų grobikus, nelaimes, paslaptingus šūksnius tamsoje.

Paieškai pasitelktos visos įmanomos pajėgos

Paieškoje dalyvavo gausios policijos pajėgos. Linkuvoje buvo sutelkti Pakruojo rajono policijos komisariato viešosios ir kriminalinės policijos pareigūnai, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos Patrulių rinktinės darbuotojai ir kinologai su savo augintiniais.

Nėra galutinai žinoma, ar mergaitės visas naktis saldžiai miegojo „džetoje“.

Policijos pareigūnai sulaukė gausios informacijos apie galimas mergaičių buvimo vietas. Visa gyventojų pateikta informacija buvo kruopščiai tikrinama, tačiau ji vis nepasitvirtindavo.

Kol kas nėra žinoma, kokios pasekmės laukia mergaičių ir jų motinų.

Taip pat nėra galutinai žinoma, ar mergaitės visas naktis saldžiai miegojo „džetoje“, kas jas maitino, kur jos klajojo.

Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai tęsia ikiteisminį tyrimą dėl mergaičių dingimo ir aiškinasi jo priežastis bei aplinkybes. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius