Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už apskaitos dokumentuose įrašytus neatliktus darbus – tūkstantinė bauda

Prokurorų prašymu, už apskaitos dokumentuose įrašytus neatliktus darbus Biržų agroserviso direktoriaus pavaduotojui A.V. teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta septynių tūkstančių penkių šimtų litų bauda.
Temos: 1 Prokuratūra

Lietuvos respublikos prokuratūros pranešime spaudai teigiama, kad tokį sprendimą priėmė Šiaulių miesto apylinkės teismas, patenkinęs Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorės Dalios Markauskienės prašymą užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu, ir Šiauliuose gyvenančiam  40 metų A.V., kaltintam apgaulingu įmonės apskaitos tvarkymu, paskyrė 60 MGL dydžio baudą Biržuose registruotos bendrovės direktoriaus pavaduotojas, žinodamas, kad 872 tūkstančių 175 litų vertės užsakyti darbai nebus atlikti, pasirašydavo suklastotus dokumentus – PVM sąskaitas–faktūras, pats įrašydavo juos į apskaitą ir nurodydavo tą padaryti buhalterei.

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė teigia, kad direktoriaus pavaduotojas, įrašydamas žinomai melagingus duomenis į apskaitos dokumentus ir juos patvirtindamas savo parašais, sudarė sąlygas apgaulingam apskaitos tvarkymui. Buvo atsiskaitoma grynais pinigais ir didelėmis sumomis, tačiau nesuabejota sudaromų sandorių teisėtumu mokestinių prievolių srityje, nepasidomėta, kas ir kaip atliko užsakytus darbus, t. y. elgtasi ir veikta nesąžiningai, todėl teko atsakyti baudžiamąja tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius