Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Drama liudininko akimis: „Tilto turėklais vaikščiojęs jaunuolis peiliu užsimojo prieš pareigūną“

Penktadienį sostinėje vyko didelis specialiųjų tarnybų sujudimas, kai ant tilto per Neries upę prie Edukologijos universiteto pastebėtas neadekvatus asmuo. Sumaištį didino pirminės informacijos prieštaringumas – vieni matė ramiai ant turėklų sėdintį „vaiką“, kiti pasakojo apie agresyvų „vyriškį“ su peiliu. Galiausiai 25 metų vaikinas išvežtas į psichiatrinę. Su 15min susisiekęs įvykio liudininkas Giedrius L. papasakojo, kaip jo akivaizdoje vystėsi ši gelbėjimo drama.
Policijos reidas Geležinio Vilko gatvėje
Asociatyvinė iliustracija: Geležinio Vilko gatvė, tunelis už tilto prie pedagoginio universiteto. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Buvau šito įvykio liudininkas. Eidamas Upės gatve nuo Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės Pedagoginio link, atkreipiau dėmesį į du vyrus, stovinčius po tiltu (Upės gatvės viaduku ir žiūrinčius aukštyn į tiltą.

Taip pat girdėjosi specialiųjų tarnybų sirenos, bet pačių automobilių tuo metu nemačiau.

Upės gatve nuo Pedagoginio lėkė policijos automobilis. Minėti vyrai sustabdė patrulius ranka, trumpai pakalbėjo, o tada pareigūnai apsuko automobilį ir nurūko (važiavo ant tilto). Paėjau po tiltu Upės gatve ir iš kitos tilto pusės (Edukologijos universiteto pusėje) pamačiau jaunuolį, stovintį ant tilto. Jis buvo įsikibęs į apšvietimo stulpą. Rankoje laikė (kaip man pasirodė iš toliau, gana ilgą peilį, o gal metalo ar vamzdžio gabalą).

Mojavo juo ir reikalavo pareigūnų nesiartinti.

Paskui vaikščiojo ant turėklų ir toliau mojavo tuo peiliu. Vienas pareigūnas po truputį artinosi, kažką kalbėdamas.

Keletą kartu jaunuolis, vis dar stovėdamas ant turėklų, užsimojo peiliu prieš pareigūną, nors policininkas buvo gana toli, per maždaug 2-3 metrus. Jaunuolis šūkavo, pareigūnas kažką bandė jam sakyti.

Įvykį stebėjau gal 5 minutes. Jaunuolis vis vaikščiojo ant turėklų. Vienu metu jis nusisuko į Seimo viešbučio tunelio pusę, ir pareigūnas tuo metu puolė artyn.

Čiupo jaunuolį už kojos ir stipriai patraukė į gatvės pusę. Jaunuolis nespėjo sureaguoti ir stipriai trenkėsi į šaligatvį.

Kiti pareigūnai taip pat pripuolė, kad sulaikytų tą vaikiną. Upės krantine tilto link tuo metu važiavo gaisrininkų automobilis, taip pat ir greitosios pagalbos automobilis kaip tik tuo metu privažiavo į įvykio vietą. Jaunuolis buvo išvežtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius