-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drąsiaus Kedžio draugų byloje – netikėta kliūtis: kaltinamasis Raimundas Ivanauskas ligoninėje

Teismas sostinėje pirmadienį nuo ryto bandė tęsti Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės bylą dėl kurstymo ir pagalbos Drąsiui Kedžiui nužudant Laimutės Stankūnaitės seserį ir teisėją Joną Furmanavičių. R.Ivanauskui dėl ligos neatvykus, posėdis atidėtas.
Teismo posėdyje
R.Ivanauskas (nuotr.) iki šiol teismo posėdžius lankydavo drausmingai, tačiau šįkart nepasirodė. Teigiama, kad priežastis pateisinama. / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Spalio 21 d. posėdis Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės byloje žlugo vos prasidėjęs – teisme nepasirodė kaltinamasis.

Raimundo Ivanausko advokatas teismą informavo, kad jo ginamasis susirgo.

„Galvos skausmai, temperatūra“, – vardijo gynėjas.

Advokatas pateikė teismui pažymą apie tai, kad R.Ivanauskas yra ligoninėje. Dokumente, saugant kaltinamojo asmens duomenis, nurodytas tik ligos kodas.

Teisėjų kolegija domėjosi, ar R.Ivanauskas ligoninėje gydomas, ar jam tik buvo atliekami tyrimai. Advokatas sakė to patikslinti negalintis. Aišku tik tiek, kad ligoninėje R.Ivanauskas atsidūrė sekmadienį. Medikų pažyma apie ligą ir leidimas nedalyvauti teisme R.Ivanauskui išrašytas tik šiam pirmadieniui. Tačiau pagal teismo sudarytą grafiką bylos nagrinėjimą tęsti dabar numatoma tik gruodžio 5 d.

Keturis liudytojus, kuriuos teismas ketino apklausti šiame spalio 21 d. posėdį, teks pakartotinai kviesti gruodžio 11 d. (mat į gruodžio 5 ir 6 d. posėdžius jau pakviesti kiti liudytojai).

Kaip žinoma, abu kauniečiai šioje byloje teisiami dėl kurstymo nužudyti teisėją Joną Furmanavičių, Laimutės Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę, pačią L.Stankūnaitę ir jos tuometį globėją Andrių Ūsą, taip pat dėl pagalbos žudant J.Furmanavičių ir V.Naruševičienę bei pagalbos rengiantis L.Stankūnaitę ir A.Ūsą žmogžudystei.

Kol kas kaltinamieji kategoriškai neigia, kad vienaip ar kitaip prisidėjo prie, kaip teigiama, D.Kedžio suplanuotų žudynių Kaune 2009 m. spalį. Asmeniškai D.Kedžio atžvilgiu ši byla yra nutraukta, įtariamajam mirus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius