-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 21 /15:11

Drąsiaus Kedžio dukra atsisakė susitikti su motina policijos patalpose

Trečiadienį dviejų žmonių nužudymu įtariamo D.Kedžio dukra, šiuo metu globojama tetos Neringos Venckienės, vėl atsisakė važiuoti į pasimatymą su motina Laimute Stankūnaite.
garliaviada
D.Kedžio rėmėjai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mergaitė turėjo būti vežama į Kauno policijos būstinę Chemijos prospekte, kur ir anksčiau vyko pasimatymai su motina L.Stankūnaite.

Mergaitė esą šiandien turi dalyvauti kalėdinės eglutės šventėje Garliavoje, todėl negalinti vykti į pasimatymą.

Antradienį pirmasis L.Stankūnaitės susitikimas su mergaite vyko N.Venckienės namuose Garliavoje.

L.Stankūnaitė pirmą kartą su dukra pasimatyti atvyko tik antradienį, nors Kėdainių rajono apylinkės teismas dar praėjusį penktadienį nusprendė, jog vaikas turi būti grąžinamas mamai.

Susitikimas truko pustrečios valandos, motinos bendravimą su vaiku stebėjo psichologė.
Kėdainių rajono teismo sprendimu, D.Kedžio dukros susitikimai su motina turi vykti kasdien, nuolat ilginant bendravimo laiką. Teismo sprendimu, per 14 dienų, skaičiuojant nuo gruodžio 16 d., mergaitė turi būti grąžinta motinai.

Prie Kedžių ir Venckų namų budinčių žmonių būrys antradienį žinią apie jų smerkiamos L.Stankūnaitės atvykimą sutiko ramiai, jai einant į N.Venckienės namus įžeidžiančių replikų iš minios nepasigirdo. L.Stankūnaitė, prižiūrima vaiko teisių apsaugos pareigūnų, su dukra bendravo daugiau nei dvi valandas. Per pasimatymą jokių inicidentų neužfiksuota.

L.Stankūnaitė teigė, jog laikinoji mergaitės globėja, D.Kedžio sesuo N.Venckienė ir močiutė Laimutė Kedienė septynerių metų vaiką tyčia prieš ją nuteikė, prigąsdino. 

D.Kedžio artimieji tvirtino, jog praėjusį penktadienį sužinojusią apie tai, jog teks atsisveikinti su seneliais ir teta ir grįžti pas motiną, mergaitę ištiko nervų priepuolis, į Klonio gatvę Garliavoje   iškviesta greitoji pagalba.

Žurnalistams ir mergaitei girdint artimieji garsiai svarstė, kad L.Stankūnaitė vaiką gali išsivežti į užsienį ir net parduoti. Tačiau L.Kedienė tvirtina, jog mergaitė bijo viena likti su mama, nes esą prisimena, kaip ją prieš kelerius metus L.Stankūnaitė neva pardavinėjo pedofilams.

Kauno miesto vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Birutė Daugėlienė pripažino, jog socialiniai darbuotojai pagal įstatymą privalo kontroliuoti, kaip motina prižiūrės dukrą, lankytis jų namuose.

Tačiau tokiai galimybei kelią užkerta kitas, valstybės saugomų asmenų ir liudininkų įstatymas. L.Stankūnaitės gyvenamoji vieta įslaptinta, jai ir jos dukrai skirta apsauga. 

„Privalome vykdyti teismo sprendimą. Gaila, kad vadinamieji mergaitės gynėjai trukdo mums atlikti pareigą. Jie nepagalvoja, kad taip elgdamiesi traumuoja daug kančių patyrusį vaiką. Jeigu gyvename teisinėje valstybėje, teismo sprendimą reikia gerbti“, – „15min“ sakė Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius