-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 16 /11:16

​Drąsiaus Kedžio pagalbininkų byla: Kauno žurnalistas kovotoją su pedofilais pavadino pamišusiu

Teismas sostinėje trečiadienį nuo ryto tęsė Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės bylą dėl pagalbos Drąsiui Kedžiui nužudant Laimutės Stankūnaitės seserį ir teisėją Joną Furmanavičių.
Teismo posėdyje
Kaltinamieji Raimundas Ivanauskas ir Eglė Barauskaitė teismo posėdyje / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Trečiadienį Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas apklausė Kauno žurnalistą Artūrą Jančį, prieš kelerius metus rašiusį apie vadinamąjį pedofilijos skandalą ir asmeniškai bendravusį su Drąsiumi Kedžiu, kuris įtariamas su šios bylos kaltinamųjų pagalba nužudęs Laimutės Stankūnaitės seserį ir teisėją Joną Furmanavičių.

Anot žurnalisto, D.Kedys tada buvo tarsi apsėstas savo minčių dėl kovos su mergaitės skriaudikais.

„Tas vaikinas buvo pamišęs. Aš ne diagnozę skelbiu, bet jo emocinė būklė buvo išbalansuota“, – teismui sakė liudytojas A.Jančys.

Pedofilijos skandalo įkarštyje, dar iki kruvinojo 2009 m. spalio 5 d. ryto Kaune, A.Jančiui yra tekę bendrauti ir su tuomete teisėja, Drąsiaus seserimi Neringa Venckiene. Pasak liudytojo, moteris sakė, kad jos brolis nelinksniuodavo teisėjo J.Furmanavičiaus kaip įtariamojo pedofilo.

„Furmanavičiaus vardą pirmoji ištarė Venckienė, o gal Venckus. Teisėjas buvo paminėtas ne kaip prievartautojas, o kaip priedangos elementas, važinėjęs su Ūsu į Kubą, Tailandą. Tik po to Kedys ėmė pasakoti, kad ir Furmanavičius neva yra prievartautojas“, – teismui trečiadienį liudijo Kauno žurnalistas.

Žurnalistui A.Jančiui buvo tekę asmeniškai pabendrauti ir su Andriumi Ūsu. Mergaitės tvirkinimu kaltintas vyras žadėjo pateikti sensacingos informacijos, kuri apvers visą skandalą aukštyn kojom, tačiau šio pažado tesėti nespėjo.

Su A.Ūsu bendravusiam žurnalistui pasirodė logiškas pedofilija kaltinto vyro argumentas, kad, būdami vieši asmenys, jis ir juolab teisėjas J.Furmanavičius tikrai nerizikuotų pernelyg nesislapstydami artimoje aplinkoje išnaudoti vaiką, nes bet kada galėtų būti atpažinti.

Teismas apklausė ir žinomą televizijos žurnalistą Virginijų Gaivenį. Jis teigė, kad apie akląjį Kauno choristą ir kultūristą sužinojo iš bendravimo su Mindaugu Žalimu.

V.Gaivenis suprato, kad R.Ivanauskas kurstydavo, ragindavo D.Kedį nusikalsti: „Drąsiau, reikia daryti tvarką!“

VIDEO: D.Kedžio draugų byloje liudijo ir žurnalistas V.Gaivenis

Beje, pats M.Žalimas prisistatė asmeniu, turėjusiu atlikti tam tikrą pagalbinį vaidmenį nužudant teisėją ir kitus asmenis. Būtent R.Ivanauskas supažindino M.Žalimą su D.Kedžiu.

Dar ikiteisminio tyrimo metu V.Gaivenis pasakojo, kad, pagal M.Žalimo pasakojimą, D.Kedys pastarajam pats prasitarė apie kruvinus planus ir paprašė pagalbos. M.Žalimo vaidmuo turėjo būti pagalba D.Kedžiui pasislėpti po žudynių.

Teisėjų kolegija trečiadienio popietę pasiūlė apklausti teisme keturias šioje byloje nukentėjusiomis pripažintas moteris. Tačiau jos pareiškė apklausai nepasirengusios. Todėl po pietų šis procesas nebus tęsiamas.

Teismui liko apklausti ir keletą svarbių liudytojų. Tarp jų yra ir garsusis valstybės saugomas M.Žalimas.

Kitos numatytos posėdžių datos – spalio 21-oji, gruodžio 5-oji. Po to procesą numatoma tęsti jau tik kitais metais: sausio 22, 27, 29, vasario 12, 17 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius