-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 30 /12:50

Drąsiaus Kedžio šalininkai Garliavoje subūrė minią, o Neringa Venckienė pareikalavo nušalinti antstolę

Penktadienį, 12 val., Drąsiaus Kedžio dukra, Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimu, turėjo būti perduota motinai Laimutei Stankūnaitei. Tačiau mergaitės globėja, D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė, ir artimieji nežada mergaitės atiduoti, jei ji pati savo noru neišeis iš namų.
Susirinkusi minia išreikė paramą Neringai Venckienei
Penktadienis Klonio g.: minia su policija nesipyko / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtame politinės partijos „Drąsiaus kelias“ profilyje D.Kedžio šalininkai penktadienį ragina susirinkti visus bendraminčius: „Šiandien ta diena, kai VISI VISI VISI yra reikalingi Klonio gatvėje. Juokeliai baigėsi. Palikime visi klaviatūras ir susirinkime taip, kaip rinkosi žmonės per Sausio 13-osios įvykius. Viską fiksuokime, filmuokime. Būkime budrūs, tačiau nekelkime bereikalingų panikų. Venkime smurto. Tačiau neleiskime skriausti mergaitės!“.

Ką reiškia raginimas vengti smurto, tačiau neleisti skriausti mergaitės – paaiškės netrukus.

Kauno antstolė Sonata Vaicekauskienė sakė, kad vaikas L.Stankūnaitei turi būti perduotas iki penktadienio vidurdienio. Ji tiki, kad teismo sprendimas bus įvykdytas gera valia. Mergaitės perdavimu motinai rūpinasi Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Papildyta 11.35 val. Prie Kedžių namų Klonio gatvėje susirinko apie 100-200 žmonių. Oras žvarbus, todėl kai kurie skundžiasi nušalę pirštus.

Policija kreipėsi į susirinkusius prašydama vengti provokacijų ir negulinėti automobiliui po ratais, jei mergaitė būtų išvežta į kitus namus. Policija susirinkusiems taip pat pranešė, kad mergaitė nebus niekur vežama, jei to nenorės.

Tačiau minia nusiteikusi ganėtinai karingai. Patys aktyviausi „mergaitės saugotojai“ balsu įtarinėja, kad mergaitę gal bus bandoma išvežti slapta. Galbūt suvyniojus į patalus.

Papildyta 11.50 val. Į Kedžių namus atvyko dvi moterys. Iš pradžių manyta, kad tai Vaiko teisių apsaugos specialistės. Vėliau paaiškėjo, kad tai antstolės S.Vaicekauskienės, vykdančios teismo sprendimą, atstovės.

Papildyta 12.10 val. Mergaitė iš Kedžių šeimos namų penktadienį nebus išvežta. Paaiškėjo, kad N.Venckienė apskundė teismui paskirtąją antstolę. Primename, kad įvykdyti Kėdainių teismo nutartį pavesta antstolei Sonatai Vaicekauskienei. N.Venckienės nuomone, antstolė yra šališka ir negali vykdyti pareigų. Šį skundą Kauno miesto apylinkės teismas nagrinės skubos tvarka.

Kol Klonio gatvėje verda aistros, Laimutė Stankūnaitė laukia dukros Jonučių mokykloje. Mokymo įstaiga apsupta policijos pajėgų.

Papildyta 12.50 val. Minia Klonio gatvėje pradeda skirstytis. L.Stankūnaitė taip pat išvežta iš Jonučių mokyklos. Preliminariais duomenimis, teismas N.Venckienės skundą nagrinės pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius