Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drąsiaus Kedžio sekėjų organizuota Seimo apgultis subliūško (nuotraukos, video, atnaujinta 14.45 val.)

Ketvirtadienį kovotojais su pedofilija save vadinantys aktyvistai, paskelbę Pilietinio nepaklusnumo akciją, tikisi didelėmis pajėgomis apgulti parlamento rūmus Vilniuje.
Piketo akimirka
Piketo akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Būdami nepatenkinti, kaip pastaruoju metu klostosi įvykiai (žr. susijusius straipsnius) garsiojoje pedofilijos istorijoje, D.Kedžio sekėjai kyla į lemiamą mūšį.

Sambrūzdis jų gretose prasidėjo dar trečiadienį laukiant lemtingojo Panevėžio apygardos teismo verdikto. Teisėjams paskelbus, kad įtarimai Laimutei Stankūnaitei ir kitiems asmenims nebus pareikšti, kovotojai su pedofilija ėmė sukti galvas, kokių priemonių dabar galėtų imtis.

Reikia susirinkti prie Seimo ir pasiūlyti jiems išsivaikščioti“, – tokią mintį feisbuko Klonio gatvės dienoraštyje dar tą patį vakarą pasiūlė bene aršiausias antipedofilinio judėjimo aktyvistas Marius Kuprevičius.

Vėlai vakare D.Kedžio sekėjai išplatino žiniasklaidai tokio turinio žinutę: „Informuojame, kad rytoj, t. y. 2010 11 04, 14 val. prie LRS (kaip žinote, lapkričio 4 d. buvo numatyta LRS balsavimas dėl E.Žiobienės atstatydinimo, tačiau balsavimas nukeltas) įvyks piketas dėl Panevėžio apygardos teismo nutarties (2010 11 03), kuria nutarta nepareikšti kaltinimų Stankūnaitei bei atmesti Venckų skundus dėl pedofilijos bylos grąžinimo Vilniaus prokūratūrai. Teisinės priemonės išsemtos, viešumas mūsų ginklas.“

Tuo tarpu feisbuke pyblikuojamas dar emocingesnis pareiškimas:

MES SKELBIAME PILIETINIO NEPAKLUSNUMO AKCIJĄ!!!

PROKURORAI, TEISĖJAI, SEIMO NARIAI, visi JIE tyčiojasi. JIEMS nusišvilpt ant teisingumo, jiems nė motais įrodymai. Visi jie sėdi pedofilų kišenėje.Kiek čia dar tyčiosis iš mūsų... Viskas. Paleidžiam Seimą.

Tautai nebelieka nieko kito, kaip masiškai išeiti į gatves, nes taikiais mitingais ir piketais nieko nebepasieksime.

PRIVALOME IMTIS DRASTIŠKŲ PRIEMONIŲ.

RYTOJ, 2010 11 04, 14 val. skelbiamas protesto akcijų laikas. Vilniuje, prie Seimo vyks rūmų protesto akcija.

Visi, kurie gali, prašome atvykti. Visi kiti kviečiami atvykti protesto akcijos metu prie savo miesto Prokuratūros.

Taip pat kviečiame prisijungti užsienyje gyvenančius lietuvius. Jei planuojate rinktis savo mieste – paskelbkite čia miestą. NELIKITE ABEJINGAIS."

Prie šio pareiškimo yra ir M.Kuprevičiaus komentaras: „Tai čia reikia baigt jau viską... Kiek čia dar tyčiosis iš mūsų... Viskas. Arba arba. Paleidžiam Seimą.“

Internete kilus diskusijai, kad nebus efektyvu, jei pavieniai žmonės nevažiuos į sostinės, o piketuos savo miestuose, M.Kuprevičius patvirtino: „Būtent. Seimą supam.“

Papildyta 14.45 val. Likus vos 5 minutėms iki numatytos akcijos pradžios, po Nepriklausomybės aikštės prieigas prie Seimo vaikštinėjo tik vienas M.Kuprevičius. Po statybvietės stogeliu netoliese nuo lietaus slėpėsi dar keletas jo bendraminčių.

Po 14 val. prie Seimo atėjo ir daugiau kovotojų su pedofilija, tačiau Seimo apgulties ši akcija nepriminė.

Akcijos organizatoriai ketvirtadienio popietę apgulti valdžios rūmus kvietė visus Lietuvos žmones, tačiau į piketą iš viso susirinko apie 20 asmenų, daugelis kurių buvo matyti ir ankstesniuose kovotojų su pedofilija pasirodymuose.

Maža to, piketuotojai stengėsi būti susiskaldę grupelėmis mažiau nei 9 žmones, kad neužrūstintų susibūrimą akylai stebinčių policininkų.

Vienas pareigūnų mikroautobusiukas stovėjo Nepriklausomybės aikštėje, dar keli patrulių ekipažai įsikūrė Seimo prieigose.

Dėl negausaus akcijos dalyvių skaičiaus akivaizdžiai nusiminęs M.Kuprevičius 15min.lt sakė, kad prie Seimo galėtų susirinkti ne tik 20, bet ir 20 tūkst. žmonių, tik reikia, kad piliečius į gatvę pakviestų D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė.

„Neringa pati sakė, kad mergaitę reiks atiduoti į mirtį. Jei nenori, ji turi stoti drąsiai ir paprašyti Lietuvos žmonių, kurie ja tiki, pagalbos“, – pareiškė M.Kuprevičius.

Piketuotojas dar pridūrė: „O tiki ja šimtai tūkstančių, gal net milijonai!“

Akcijos dalyviai laikė rankose ir iškabino ant tvoros plakatus, pasidalijo nuomonėmis apie pedofilijos skandalo aktualijas. Konkretaus plano, kiek laiko tęsti piketą, jie neturėjo.

VIDEO: 15min.lt - Kedžio sekėjų bandymas apgulti Seimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius