-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimo neturėjęs vairuotojas pasienietei ir policininkui siūlė kyšį

Pasienyje su Rusija sustabdytas vairuotojas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) ir policijos pareigūnams siūlė 100 Lt kyšį, kad nebūtų tikrinami jo dokumentai. Vėliau sulaikytas Kybartų gyventojas VSAT užkardoje nevykdė pasieniečių nurodymų, todėl buvo surakintas antrankiais ir uždarytas į areštinę.
VSAT pareigūnas tikrina automobilio dokumentus
VSAT pareigūnas tikrina automobilio dokumentus / VSAT nuotr.

Trečiadienį Kudirkos Naumiesčio miestelio ribose bendrą patruliavimą vykdė ekipažas, sudarytas iš VSAT Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnės ir Šakių policininko.

Pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Renault Espace“, kurį vairavo 26-erių Kybartų miestelio gyventojas. Paprašytas pateikti automobilio dokumentus, jis atsisakė tai padaryti. Tokio poelgio priežastis paaiškėjo vėliau – kybartiškio turėtas privalomojo automobilio civilinės atsakomybės draudimo polisas buvo negaliojantis.

Vairuotojas buvo įspėtas, kad jei nevykdys nurodymų, pareigūnai jį sulaikys. Tuomet kybartiškis pasienietei ir policininkui pasiūlė „susitarti“. Už tai, kad nebūtų tikrinami dokumentai, vairuotojas išsitraukęs 100 Lt kupiūrą ją pareigūnams siūlė paimti.

Kybartiškis buvo sulaikytas ir nugabentas į Kudirkos Naumiesčio užkardą. Čia jis prieštaravo, kad būtų atlikta jo paties ir turimų daiktų apžiūra. Vyras pradėjo priešintis pasieniečiams, todėl buvo tramdomas jėga – VSAT pareigūnai jį surakino antrankiais ir uždarė į laikino sulaikymo kamerą. Patikrinus kybartiškį ir jo daiktus nieko draudžiamo neaptikta.

Dėl VSAT pareigūno teisėto nurodymo nevykdymo Kudirkos Naumiesčio pasieniečiai vairuotojui pradėjo administracinės bylos teiseną. Šią bylą nagrinės Šakių rajono apylinkės teismas. Už tai kybartiškiui gresia bauda nuo 300 iki 500 Lt arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Tuo nemalonumai jam nesibaigs – Šakių policijoje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasieniečiai kybartiškį perdavė į Kudirkos Naumiesčio užkardą atvykusiems Šakių kriminalinės policijos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius