-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Druskininkų ir Vilniaus policininkai nesusigundė 10, 50 ir 90 eurų kyšiais

Policijos departamentas informuoja apie tris įvykius, kurių metu pareigūnams siūlyti kyšiai. Išpirkti kaltę eurais bandė vairuotojai Druskininkuose ir Vilniuje.
Kyšis
Kyšis / 123rf.com nuotr.

Vasario 13 d. 17 val. Vilniuje, Konstitucijos prospekte, 30-metis vyras, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už tai, kad nepaisė kelio ženklų, taip pat nepakluso policijos patrulių reikalavimui sustoti, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės pareigūnams siūlė 50 eurų kyšį. Vyras apklaustas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 227 str. 1 d.

Tą pačią dieną, apie 19 val. Vilniuje, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, 45-erių metų vyras, siekdamas, kad policijos pareigūnai jį paleistų pareigūnams davė 90 eurų.

Tokia suma jis tikėjosi išsisukti nuo atsakomybės, gresiančios už, kaip įtariama, narkotikų laikymą. Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai apžiūros metu pas jį rado maišelį su augalinės kilmės medžiaga, kaip įtariama, narkotikais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 1 d., ir 259 str. 1 d. Vyras uždarytas į areštinę.

Vasario 14 d. apie 1.45 val. Druskininkuose, Aušros gatvėje, 38-erių metų vyras, kurį pareigūnai sustabdė dėl kelio ženklų nepaisymo, Druskininkų policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnams siūlė 10 eurų kyšį.

Vyras apklaustas, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 4 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius